Duhovni život župe je trajno dinamičan. U Korizmi imamo predavanja za mlade i predavanja za bračne parove. Svaki petak u Korizmi imamo Križni put s narodom na Križevac, pa sv. misu. Na Veliki petak u Križnom putu izađemo na Križevac u molitvi i pjevanju Gospina plača uz čitav grad. Sudjeluje brojni puk, apostoli budu obučeni u prikladno ruho, a na Križevcu se održe obredi Velikog petka. Svečanu sv. misu imamo već tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak na Križevcu u 1100 sati.

Na Tijelovo proslavimo svečanu sv. misu s biskupom i okolnim svećenicima, a poslije upriličimo svečanu procesiju kroz grad predvođenu biskupom.

Mala Gospa, 8. rujna – supatron župe, upriličimo trodnevnicu, vjernici obave staleška ispovijed, ispovijede se sva djeca, mladi i odrasli svijet. Sve završi svečanom sv. misom na Malu Gospu u 1100 sati, te prikladnim popodnevnim programom i druženjem pred crkvom.

Misa na Radimlji za sve poginule u Drugom svjetskom ratu – Računa se da je na Radimlji i po stolačkim okolnim jamama ubjeno i u jame bačeno preko 10.000 Hrvata, koji su iz Mostara u jednom kraku Križnog puta 1945. upućeni prema Stocu. Redovito se sv. misa slavi sredinom svibnja, subota najbliža bleiburškoj predaji i tragediji 15. svibnja 1945. Sv. misa bude dobro posjećena. Na početku obavimo pobožnost krunice i litanija, poslije čega slijedi ceremonija polaganja vjenaca i svijeća od civilnih i vojnih vlasti hrvatskog naroda. Sv. misu predvodi biskup ili od njega delegiran svećenik u dogovoru s mjesnim župnikom.

Župnik i časne sestre u godini učine nekoliko hodočašća s raznim zborovima i skupinama djece i mladih.

Na Centru grada, pred Božić u četvrtu nedjelju Došašća održimo tradicionalni “Božićni koncert“ svih okolnih župa, pred brojnim pukom.

Slavlje na Ilindan, 20. srpnja, predvodi nam uvijek po jedan biskup naizmjenice jer je Sv. Ilija patron župe, dan grada i općine Stolac. Za taj veliki dan pripremimo se uvijek trodnevnicom, koju predvode i propovijedaju razni svećenici, puno se svijeta ispovijedi a ispovijeda svaku večer više svećenika, te raznim drugim duhovno-kulturno-športskim programima.

U mjesecu svibnju i listopadu u crkvi organiziramo Gospine pobožnosti na koje se skupi puna crkva naroda.

Velike ispovijedi obavljaju se u župi za Božić, Uskrs, Patron župe i Supatron Mala Gospa. Patron i supatron popraćeni su uz ispovijed po staležima i trodnevnicom te pjevanim misama.

Za Sv. Nikolu, djeci podjelimo preko 700 darova, poslije rane sv. mise, uz prigodan program, a sve to daruju sponzori iz župe.

Uglavnom nastojimo da se uvijek nešto događa na duhovnom i kulturnom polju uključujući posebno djecu i mlade, ali i njihove roditelje, a ne zaboravljamo ni stare i nemoćne te siromašne, posebno o Božiću i Uskrsu, kada dijelimo pakete i obilazimo ih po kućama.

Bogu hvala na svim dobrima kojima nas stalno obasiplje.