Župa ima 60 ministranata od 4. do 8. razreda osnovne škole. Oni su raspodijeljeni u tri ministrantske grupe, jer svake nedjelje ministriraju na tri sv. Mise, a za velike blagdane kada je jedna sv. Misa ministrira ih po trideset.

Oni svake godine pred početak školske godine, po Maloj Gospi, izaberu tajnim glasovanjem predsjednika ministranata i njegove dopredsjednike i to redovito iz 8. razreda osnovne škole. Predsjednik sa svojim suradnicima pravi raspored za nedjeljne sv. Mise, za mjesec svibanj i listopad, za Korizmu, razne trodnevnice u župi i ostale prigode. Sastanci se održavaju svakih 10-15 dana.

Ministranti se dragovoljno javljaju u ministrantski zbor poslije završenog 3. razreda, odnosno iza Prve Svete Pričesti. Oni su župniku desna ruka u svim aktivnostima kod crkve. Često se aktiviraju u raznim radnim akcijama oko župne crkve. Oni su ukras oltara pod svetim misama, raznim drugim blagoslovima i događajima po terenu župe.
Posebnu im radost predstavlja božićni blagoslov kuća, te razni posjeti kapelicama i grobljima po župi.

Župnik redovito s njima organizira, nekoliko puta u godinu, razna hodočašća i prigodne posjete drugim župama, svetištima, te starima i bolesnima.
Posebno ih raduje godišnji izlet na Londžu u lijepu prirodnu oazu parka prirode „Hutovo blato“. To bude cjelodnevni izlet u kome se organiziraju razne športske i rekreativne igre: nogomet, rukomet, tenis, kupanje, vožnja čamcima kroz park prirode, roštilj, te lijepo i zdravo druženje.

Stolački ministranti su ponosni na svoju službu svijesni da služenjem kod oltara služe samome Isusu Kristu Dobrom Pastiru!