Križni put i Obredi Velikoga petka, 15.4.2022.
Križni put: krenusmo i 15:00 sati s trga proroka Ilije. Procesija, u procesiji su sudjelovali ministranti, prvopričesnici s animatorima, školska djeca s animatorima, apostoli – sve redom srednjoškolci, pjevači i narod.
Ispred nas je pošla policija s rotacionim svjetlima, krećemo se ulicom Zrinsko-Frankopanskom do Podgrad. U ulici Hrvatski branitelja ponovo policija zaustavlja promet i putnike usmjerava na zaobilaznicu, a mi krenusmo dalje ulicom Hrvatskih branitelja do Podgrad i ulicu prema Križevcu. Stadosmo kod „predhodnice“ križnoga puta, kod spomenika koji je kopija „razbijenog“ križa s nekropole na Radimlji, molimo ulaznu molitvu, odvajamo se od „razbijenoga križa“ krećemo se polagano prema Prvoj postaji, zbor pjeva pripjevnu pjesmu uz postaje „Stala plačuć tužna Mati…“ i tako sve do četrnaeste postaje do ulaza u Vidoštački grad – Križevac. Kod oltara i križa na „Križevačkom trgu“ izmolismo zaključnu molitvu.
Liturgija velikog petka, sve prema obrednicima, služba riječi, pjevanje „Muke po Ivanu“, Boris je pjevao evanđelistu, Ivan pilata, Viktorija ženske uloge, zborom su koordinirale Ema i Ivona.

Služba otkrivanja i poklanjanja križu do službe euharistije ili pričesti.

Pričest je bilo teško zbog vjetra dijeliti, polagano pa vjetar nije ni jednu hostiju odnio.

Sat vremena i petnaest minuta trajao je križni put, obredi Velikog petka s pričešću sat i četrdeset i pet minuta. Sve skupa tri sata. Izdržalo se…
Dvojica Luka i Srećko ostali su zadnji sve je trebalo počisti, oltarsko složiti, do auta odnijeti i evo nas nizastranu do Podgrad i u crkvu sve na svoje mjesto vratiti i tek onda odahnuti…
Vrijeme, predivno, sunčano, toplo, na Križevcu vjetar pušikao ali nije ometao osim za pričest prijetio je hostijama u ciboriju.
U neka dobra pojavio se iznad naših glava i dron, ne znamo čiji je, fotografirao i nestao…