ADVENTSKI KONCERT U STOCU 2014. - 4. nedjelja Došašća, 21.XII.2014.U četvrtu nedjelju Došašća, 21. prosinca 2014. u 16,00 sati održat će se u Stocu tredicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja. Aladinića, Rotimlje i Stoca.

Koncert će biti na Centru grada kod božićnih Jaslica. Svi sudjelovatelji u Koncertu doći će pola sata prije na Centar, a svi ostali do 16,00 sati.

Na Centru će se svaka župa predstaviti okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme. Ako budemo imali i goste sa strane rado ćemo ih uključilti u naš program. Zatim će se čuti i „ Božićno veselanje“ stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju.

Ovaj svečeni koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u centru grada Stoca.

Poslije službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program. Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen spektakularni „vatromet“, koji će sigurno obradovati sve nazočne.

Poslije prigodnog vatrometa nastavit će se druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega u gradu na Bregavi.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u nedjelju u 16,00 sati pridruže ovom sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja. Dobro došli!