ADVENTSKI KONCERT U STOCU 2018.U četvrtu nedjelju Došašća, 23. prosinca 2018. u 16,00 sati održat će se u Stocu tredicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca. Koncert će biti na Centru grada kod božićnih Jaslica.

Svi sudjelovatelji u Koncertu doći će pola sata prije na Centar, a svi ostali do 16,00 sati. Na Centru će se svaka župa predstaviti okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme. Ako budemo imali i goste sa strane rado ćemo ih uključilti u naš program. Zatim će se čuti i „ Božićno veselanje“ stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju.

Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u Centru grada Stoca. Poslije službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program. Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen spektakularni „vatromet“, koji će sigurno obradovati sve nazočne.

Poslije prigodnog vatrometa nastavit će se druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega u gradu na Bregavi. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u nedjelju u 16,00 sati pridruže ovom sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja. Dobro došli!