Adventsko Klanjanje za mlade pred Presvetim u župi Stolac 2017.U stolačkoj župnoj crkvi, na prijedlog mladih, što je Dumo odmah rado prihvatio, organizirano je u subotu, 9. prosinca 2017. adventsko jednosatno Klanjanje pred Presvetim u 19,00 sati.

Dumo je u 19,00 sati na znak zvona obučen u liturgijsko ruho i plašt bijele boje izišao s ministrantima iz sakristije na oltar, otvorio tabernakul stavio veliku hostiju u monstrancu, izložio Presveto na oltar, a pjevači zapjevali: Svet, svet, svet…. 3 puta.

Poslije je Dumo predmolio prikladnu molitvu, uveo mlade u tajnu Svetotajstva i pročitao prigodno evanđelje. Svi smo neko vrijeme ostali u šutnji uronjeni u molitvu i razgovor s izloženim Isusom Kristom. Program večeri se sastojao od čitanja iz sv. Pisma koja su čitali studenti predvođeni sestrom Alojzijom, osobne molitve u tišini svoga srca, prikladnih pjesama koje su intonirale tri naše pjevačke skupine: „Vidoštačka kraljica“, „Angelus“ i „Folklorno društvo“, a čitava crkva prihvaćala i zajednički pjevala ponuđene pjesme.

U crkvi se napravio pravi molitveni ambijent: časna je aranžirala i upalila oko oltara svijeće, a samo jedno svijetlo gorjelo je u crkvi i naš ga je Marko Raguž – Sliko stručno usredotočio na monstrancu sa svetom hostijom, tako da je svatko od nas imao priliku svoju dušu potpuno otvoriti Isusu u Presvetom Sakramentu i doživjeti Njegovu blizinu. Poslije pjesme, molitve, čitanja, meditacije, Dumo je predmolio litanije Presvetom Srcu Isusovu, zatim Divnoj dakle, kađenje, blagoslov, Blagoslovljen budi Bog, završna pjesma i razlaz u tišini. Zaista je bilo veličanstveno, tako da su nekima i suze radosnice potekle.

Na kraju svega programa Dumo je sve nazočne pozvao na druženje uz čaj u našoj župnoj „Dvorani za mlade“ u župnom Pastoralonom centru kod crkve. Uz čaj, koji su priredili naši mladi, lijepo smo se družili i oduševljeno komentirali priređenu duhovnu nezaboravnu večer u želji da uskoro opet nešto slično organiziramo, zatim smo svi zapjevali uz gitaru nekoliko prigodnih pjesama i razišli se u jednom lijepom duhovnom raspoloženju, koje može podariti samo dobri Isus prijatelj mladih i svih ljudi dobre volje. Hvala mu!

{rokbox album=|klanjanje| title=|Adventsko Klanjanje za mlade pred Presvetim u župi Stolac 2017.| thumbcount=|17|}images/stories/vijesti/2017/klanjanje/*{/rokbox}