Adventsko predavanje i postavljanje „Božićnog bora“ na Centru grada Stoca 2016.Katolička mladež stolačke župe u dogovoru s dumom Rajkom organizirali su Adventsku večer na Centru grada u Stocu u subotu, 3. prosinca 2016. u 19,00 sati u Pastoralnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije predavanje za mlade na temu: „U iščekivanju Isusa“ održao je domaći sin don Ivan Marčić, župni vikar župe sv. Ivana iz Mostara.

Na početku je sve nazočne pozdravio i don Ivanu zahvalio stolački župnik don Rajko. Dvije stolačke pjevačke skupine: „Vidoštačka kraljica“ i „Angelus“ svojim skladnim pjevanjem popratile su don Ivanovo predavanje. Predavanje je bilo utemeljeno na Isusu Kristu, molitvi i sakramentima, vrlo praktično i poučno iz koga su mladi imali što ponijeti u život.

Poslije predavanja na Centru grada u 20,00 sati stolački mladi su postavili „Božićni bor“, a većina ih je ponijela po jedan nakit od kuće i postavili ga na bor, tako da je ovo ustvari „Božićni bor katoličke mladeži Stoca“. Dumo je predmolio blagoslovnu molitvu, blagoslovio božićni bor i sve nazočne među kojima je bilo i djece i mladih i starijega svijeta, čestitao mladima na ovoj plemenitoj akciji i zaželio ugodno i lijepo druženje u stolačkoj adventskoj večeri. Poslije blagoslova krenulo je adventsko pjevanje i pučko veselanje u koje su se uključili svi okupljeni mladi.

Poslije se nastavilo druženje u prostoriji Pastoralnog centra uz ugodan razgovor i lijepo raspoloženje. Kako je lijepo i Bogu milo kad se braća i sestre u Kristu nađu zajedno, jer Krist veli: „Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime tu sam i Ja s njima“.

{rokbox album=|aadvent| title=|Adventsko predavanje i postavljanje „Božićnog bora“ na Centru grada Stoca 2016.| thumbcount=|26|}images/stories/vijesti/2016/advent1/*{/rokbox}