Barane proslavile svoju godišnju sv. Misu u groblju na Presveto Trojstvo 2019.Barane, selo u stolačkoj župi i ove su godine svoju glavnu godišnju sv. Misu proslavili na Presveto Trojstvo, 16. lipnja 2019. lijepo i svečano. Sv. Misu u mjesnom groblju u 11,00 sati služio je i prikladnu propovijed okupljenom puku uputio stolački župnik don Rajko Marković.

U groblju su mještani podigli lijepu kapelicu posvećenu sv. Leopoldu-Bogdanu Mandiću, ali se od davnina slavi sv. Misa na Presveto Trojstvo. Na sv. Misi okupili su se domaći vjernici i zapažen broj gostiju i prijatelja sa svih strana.

Pod sv. Misom mladi su ministrirali i čitali, a sav je puk složno pjevao pučke crkvene pjesme. Nakon sv. Mise domaćini su u svoje obitelji pozvali na gozbu svoje uzvanike i prijatelje, a Dumu su ugostili Ljubo i Ivanka Raguž sa svojom obitelji. Oni su ove godine pozvali Dumu, a svake ga godine poziva druga obitelj na ručak i tako redom dok se svi ne izredaju, a kad Dumo ima vremena, poslije ručka obiđe nakratko svaku slavljeničku kuću. Bogu hvala na ovim lijepim seoskim slavljima i običajima.