Hercegovačka večer u BerlinuPozvani smo, HKUD „Stolac“ i naš dumo Rajko, u goste kod Hrvata iz Hercegovine, koji žive u Berlinu, preko našega domaćeg sina gop. Željka Matića, na Hercegovačku večer, subota 26. 05. 2012. Ove godine na Hercegovačkoj večeri u Berlinu gostuje i naša Hercegovačko – Neretvanska Županija sa svojim predstavnicima.

Putujemo autobusom u četvrtak, 24. svibnja, a dolazimo u Berlin u petak, 25. svibnja na večer gdje imamo večeru i odsjedamo u hotelu. U subotu, 26. svibnja obilazimo brodom Berlin, poslije odlazimo do Berlinskog zida, pa ručak i imamo slobodno vrijeme do večeri. Na večer polazak u dvoranu gdje će se odvijati cjelovečernji program Hercegovačke večeri uz nastup i našeg društva, te ostalih gostiju koji su protokolom predviđeni u sudjelovanju.

Nedjelja ujutro, doručak i posjet Bundestagu. U 11,30 sati sv. Misa koju predvodi i propovijeda naš župnik don Rajko, a pod Misom pjeva naš folklor. Poslije Mise zajednički ručak i u popodnevnim satima povratak iz Berlina i dolazak u Stolac negdje u ponedjeljak na večer. Neka Gospodin blagoslovi sav naš rad i ovo naše putovanje.

Berlin, 24. – 28. svibnja 2012.

Berlin, 24. – 28. svibnja 2012.