U subotu, 1. svibnja 2021. u stolačkoj župnoj crkvi svečano je proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika. Nalazimo se u „Godini sv. Josipa“ pa je Crkva omogućila za blagdane sv. Josipa svojim vjernicima omogućiti primanje Potpunog oprosta uz uobičajene uvjete: obaviti sv. ispovijed, primiti sv. pričest, izmoliti Vjerovanje i Očenaš na nakanu sv. Oca i izmoliti jednu molitvu na čast sv. Josipa. Kako se u subotu slavio blagdan sv. Josipa Radnika, župnik je don Rajko upriličio svojim župljanima primanje Potpunog oprosta.

U 17,30 sati bio je vjernicima na raspolaganju za sv. ispovijed pa se veliki broj župljana ispovijedio, pogotovo mladih, a kako je bila i Prva subota u mjesecu, ispovijedilo se i nešto vjernika koji redovito obavljaju pobožnost Prvih subota. Posebno su došli na ispovijed ovogodišnji Prvopričesnici kojima je dumo preporučio da obave 5 Prvih subota na čast prečistom Srcu Marijinu, to je želja Gospe Fatimske koju je izrekla na prvom ukazanju 13. svibnja 1917. a ukazivala se 6 puta troma djece Luciji (10), Jacinti (9) i Franji (7). Crkva je bila dobro popunjena, jer je večeras započeo i Gospin mjesec svibanj sa svojim pobožnostima Gospi, kad se svaku večer moli zajednička Gospina krunica i Gospine litanije. Pobožnost započne dumo s ministrantima a nastave predmoliti školska djeca i mladi, a puk složno odgovara.

Poslije slijedi sv. Misa pod kojom pjeva svaku večer Dječji župni zbor „Modra rijeka“ uz sudjelovanje i pjevača iz ostalih pjevačkih župnih skupina, mladi čitaju misna čitanja, a ministranti poslužuju oko oltara, tako je bilo i večeras. Sve su ovo bili poticajni duhovni motivi da se svijet u velikom broju okupi u župnu crkvu na sv. ispovijed, pobožnost Gospi, sv. Misu, sv. pričest i dobivanje Potpunog oprosta uz određene molitve na nakanu sv. Oca i na čast sv. Josipa. Čitav ovaj obred i ova blagoslovljena večer bila je popraćena lijepim liturgijskim uskrsnim i Gospinim pjesmama, te proživljenom pobožnošću Božjega puka, što se vidjelo i osjetilo po lijepim komentarima poslije sv. Mise. Kako je lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre u ljubavi i molitvi nađu zajedno sa svojim Spasiteljem i njegovom majkom Marijom. Bogu hvala za sva dobra koja smo večeras obilato primili iz Božje ruke.