Blagoslov i otvaranje „Adventskog sajma u Stocu 2018.“ U sklopu manifestacije „Advent u Stocu 2018.“ stolački mladi organizirali su u subotu, 15. prosinca 2018. „Adventski sajam – Stolac 2018.“ Sajam je po protokolu trebao biti na Centru našega grada, ali zbog kiše i snijega Sajam je organiziran u stolačkom restoranu „Sampjero“.

U 14,00 sati otvaranje Sajma započelo je blagoslovom stolačkoga župnika i pjesmom pjevačke skupine „Vidoštačka kraljica“. Župnik je na početku sve nazočne srdačno pozdravio i u kratkim crtama iznio sav plan ovog Adventa u Stocu sa svojim sadržajima, organizatorima čestitao i zahvalio, a onda izmolio molitvu i zazvao Božji blagoslov na sav okupljeni puk Božji, na sve posjetitelje, na naš grad i na sve ljude dobre volje. Poslije je obišao sve štandove i svima čestitao na sudjelovanju.

Razni prikladni adventski programi odvijali su se čitavo subotnje poslijepodne do kasno navečer i svijet je stalno posjećivao Sajam koji je bio humanitarnog karaktera.

U 14,30 sati organizirana je „Umjetnička izložba“ u Biskupijskom centru u središtu Stoca, gdje su svoje umjetničke radove izložili mladi umjetnici i akademski slikari i kipari na čelu s mg. grafike i profesorom likovne kulture gosp. Srećkom Babićem. Ovoj izložbi dali su svoj kulturni doprinos i učenici Osnovne škole u Stocu. Stolački dumo je posjetio izložbu, čestitao umjetnicima i izlagačima i svima zaželio uspješan rad u budućnosti. Ovo je bila još jedna lijepo organizirana i dobro posjećena adventska subota u gradu na Bregavi.