Blagoslov Križnoga puta u Kruševu – župa Stolac 2018.U petak, 21. prosinca 2018. u filijalnoj crkvi u Kruševu, stolačka župa, poslije sv. Mise koja je bila u 11,30 sati, stolački župnik don Rajko, po dozvoli biskupa Ratka blagoslovio je novi Križni put koji je postavljen u filijalnoj crkvi u Kruševu.

Najprije je bila božićna sv. ispovijed gdje su ispovijedala trojica svećenika, zatim je don Rajko služio sv. Misu i na kraju blagoslovio postaje križnoga puta. Dumo je najprije pročitao dozvolu biskupa Ratka u kojoj biskup ovlašćuje stolačkoga župnika da blagoslovi postaje križnoga puta, zatim biskup naglašava kako je kruševska kapela podignuta prije 55 godina, 1973. na čast sv. Ivana Krstitelja, te da vjernici mogu u korizmi barem u petke obavljati pobožnost križnoga puta u toj crkvi, a na kraju mogu izmoliti molitvu odobrenu od Biskupskog Ordinarijata s obzirom na otvaranje procesa njihova sumještanina Marka Milanovića, kojemu 2019. obilježujemo 160. obljetnicu svjedočke smrti u nevesinjskom kraju.

Poslije smo svi zajedno zapjevali kao uvodnu pjesmu „Stala plačuć tužna Mati“, zatim je dumo blagoslovio križni put iz Rimskog obrednika, onda smo zapjevali nekoliko kitica Gospina plača. Poslije blagoslova dumo je predmolio Molitvu za otvaranje postupka beatifikacije Marka Milanovića. Nakon službenoga i liturgijskoga dijela programa dumo je zahvalio darovateljima.

Ovaj križni put darovala je ak. slikarica Iva Mandić Stojaković iz Višnjevca, Osijek koja je godinu i pol dana s ljubavlju radila ovaj križni put akril na mediapanu 40×50 cm. Slikarica je sve ovo odradila u dogovoru s našim vjernicima iz Kruševa, koji žele ostati anonimni po onoj evanđeoskoj: „Što čini desnica, neka ne zna ljevica“. Svim dobrotvorima Gospodin dao dobro zdravlje i udijelio svoj obilat blagoslov.