Božićni koncert na Centru u STOCU 2011.U četvrtu nedjelju Došašća, 18. prosinca 2011. u 16,00 sati, na Centru grada, u Stocu dogodio se veličanstveni božićni događaj. Sve župe stolačkoga kraja Stolac, Rotimlja, Stjepan Krst, Aladinići, Prenj i Domanovići upriličile su na Centru tradicionalni Božićni koncert. Svi sudjelovatelji došli su sa svojim župnicima i ostalim župljanima na Centar u Stolac u popodnevnim satima. Na Centru kod „Jaslica“ u programu od sat vremena župe su, pred brojnim okupljenim mnoštvom, izvele svoj božićni program u najljepšem svijetlu, uz pjevanje župnih zborova svih navedenih župa, na opće zadovoljstvo svega puka.

Svaki zbor izveo je po dvije božićne skladbe. Poslije duhovnog programa HKUD „Stolac“ izvelo je „Božićno veselanje“ stari pučki način slavljenja Božića kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. A da neizostane i bosanski ugođaj, stolačko HKUD „Bosansko izborno kolo“ odigralo je na kraju bosansko kolo na radost svega nazočnog bosansko-hercegovačkog hrvatskog puka. Poslije svega programa stolački župnik Don Rajko zazvao je Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime je službeno završio prigodni program.

Kao iznenađenje večeri upriličen je veličanstveni „vatromet“, na opće zadovoljstvo okupljenoga mnoštva. A onda je uslijedilo opće pučko slavlje, te zajedničko druženje, razgovor, pjesma, svega okupljenog mnoštva, jer već su pristigli dragi gosti, rodbina i prijatelji, te naši iseljenici iz čitavog svijeta koji za božićne blagdane dolaze svojim rodnim ognjištima i svojoj rodbini i prijateljima. Stolačko zajedništvovanje u gradu na Bregavi nastavljeno je dugo u noć u ugodnoj i lijepoj adventskoj večeri. Bogu hvala na ovakvim radosnim susretima.

{rokbox album=|bozic2011| title=|Božićni koncert na Centru u STOCU 2011.| thumbcount=|22|}images/stories/vijesti/b_koncert2011/*{/rokbox}