Borojevići, proslavljena godišnja sv. Misa, u nedjelju, 3. lipnja 2018.Na Borojevićima u groblju, stolački dumo Rajko, slavio je s pukom Božjim sv. Misu, 3. lipnja 2018. u 11,00 sati.

Ovo je godišnja sv. Misa koja se po tradiciji slavi svake godine u nedjelju po Brašančevu-Tijelovu i ovu nedjelju ukopnici borevskog groblja, slave kao svoj dan, te pozivaju svoje goste i prijatelje poslije sv. Mise na obiteljski ručak. Borojevići imaju 42 hrvatske-katoličke kuće i ovo je najbrojnije selo stolačke župe, ali se na sv. Misu ovaj dan okupe i vjernici okolnih sela. Puno groblje naroda Božjega.

Pod sv. Misom ministrirali su domaći momci ministranti, čitali domaći mladi, a pučke crkvene pjesme pjevao složno i dvoglasno sav narod Božji, pa je tako nazočni puk pobožno u molitvi i pjesmi slavio sv. Misu. Poslije sv. Mise svijet se razišao po obiteljima na gozbu, razgovor i ugodno druženje, a i dumo je ove godine bio gost u obitelji Dragana i Ive Palameta, koji su još lani za ovu godišnju borevsku svečanost zagovorili dumu. Kad dumo ima vremena obađe pomalo i sve ostale obitelji, koje taj dan slave. Ovo su lijepe godišnje prigode da se ljudi malo okupe, vide, porazgovore, sv. Misu proslave i u rodbinskim i prijateljskim obiteljima počaste.