Bračani u posjeti Stocu 2016.Župljani župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira na otoku Braču posjetili su danas u nedjelju, 9. listopada 2016. župu sv. Ilije Proroka u Stocu. Bračani su došli u Stolac s dva busa njih 80-ak predvođeni župnom pastoralnom djelatnicom Vilmom Lazaneo, a u pratnji naše zemljakinje Svjetlane Goluža iz Splita koja je rodom iz župe Rotimlja.

Časna sestra Alojzija rezervirala je u crkvi prednje klupe za naše goste koji su zauzeli svoja mjesta prije sv. Mise u 11,00 sati. Zazvonila su župna zvona, a župnik don Rajko izišao je u pratnji velikog broja ministranata na oltar, dok je djevojačka skupina „Angelus“ intonirala ulaznu pjesmu „O velik je Bog“ uz sudjelovanje svega puka Božjega.

Dumo je na početku goste lijepo pozdravio, zahvalio im što su u ratu primili mnoge naše Stočane u svoje obiteljske kuće, predstavio ih domaćim župljanima, a oni su ih srdačno pozdravili prijateljskim osmjehom i prikladnim pljeskom. Sveta se Misa nastavila dalje uz zajedničku molitvu i pjesmu. Na kraju sv. Mise Dumo im je ukratko predstavio župu, povijest i sadašnjost, sa svim svojim znamenitostima, a sve goste i župljane poslije pozvao u župnu dvoranu za mlade na zajedničko čašćenje i druženje.

Poslije upoznavanje, čašćenja i razmjene prigodnih darova, stolačko Folklorno društvo izvelo je u dvorani prigodni program na veliku radost i ugodno iznenađenje naših gostiju. Na kraju slikanje, pozdravi i ponovni prijateljski pozivi da posjetimo jedni druge u budućnosti i da se ovo lijepo započeto prijateljstvo nastavi.

Zatim su goste po gradu povele naše turističke djelatnice Ružica Marković i Maja Lopin u organizaciji ravnatelja Turističke zajednice Stolac Ante Vujnovića. Gosti su poslije objedovali u stolačkom restoranu „Sampjero“, nekon čega su se zadovoljni uputili svojim kućama. Kako je lijepo kad se braća i sestre u vjeri nađu zajedno i osjete obostrano prijateljstvo i ljubav. Bogu hvala.

{rokbox album=|bracani| title=|Bračani u posjeti Stocu 2016.| thumbcount=|38|}images/stories/vijesti/2016/bracani/*{/rokbox}