Caritasovi djelatnici i korisnici u Stocu 2018.U četvrtu korizmenu nedjelju, 11. ožujka 2018. stolačku župu posjetili su, u dogovoru s našim župnikom don Rajkom, korisnici i djelatnici caritasovih radionica za osobe s invaliditetom iz tri radionice: „Nazaret“ i „Emanuel“ iz Mostara, te „Betlehem“ iz Čapljine.

Na svakoj od tri sv. Mise sudjelovala je po jedna skupina, a sve tri skupine poslije sv. Misa pred stolačkom crkvom prodavali su svoje rukotvorine-ručne radove koji su sami izradili. Na početku svake sv. Misi Dumo je stolačkom puku goste predstavio i srdačno pozdravio, na što je okupljeni puk prijateljski reagirao. Stočani su se poslije sv. Misa s dragim gostima pred crkvom družili i kupovali njihove proizvode, te na taj način pomogli njihov daljnji rad i djelovanje.

Između sv. Misa gosti su se pomalo osvježavali i počastili u našoj župnoj dvorani, a poslije treće sv. Mise župnik je pripremio prigodni domjenak za naše prijatelje u Dvorani za mlade, pa se tako nastavilo obostrano druženje uz lijepu pjesmu naše župne pjevačke skupine „Vidoštačka kraljica“. Časne sestre su za ovaj susret lijepo aranžirale i crkvu i dvoranu, pa nam je tako svima bilo lijepo i ugodno. Župnik je na kraju sv. Misa svima iskreno zahvalio i gostima na posjeti i domaćima na lijepom prijemu, a vrijednim domaćicama na njihovim specijalitetima kojima su počastile naše goste. I ovoga puta Foto-studio Raguž iz Stoca sve je lijepo zabilježio okom i kamerom da nam ovaj dan ostane u trajnoj uspomeni. Zahvaljujemo dobrom Bogu na ovakvim susretima u kojima se svi duhovno obogatimo i korisno osjećamo.

{rokbox album=|caritas| title=|Caritasovi djelatnici i korisnici u Stocu 2018.| thumbcount=|25|}images/stories/vijesti/2018/caritas/*{/rokbox}