Cvjetnica u Stocu 2013.Cvjetnica u Stocu, 24. ožujka 2013. osvanula je prilično topla, ali oblačna. Okupio se silan svijet sa svih strana. Preko 1000 vjernika, s maslinovim grančicama u ruci, ispunilo je župnu crkvu i plato ispred crkve. Sv. Misu u 11,00 sati predvodio je i na početku mlaslinove grančice blagoslovio stolački župnik don Rajko.

Vjerni je puk i u crkvi i pred crkvom skrušeno pratio i sudjelovao u svečanim obredima. Poslije blagoslova maslinovih grančica župnik je najavio procesiju koja je krenula iz crkve uobičajenim redom: križ zastrt ljubičastim platnom i okićen maslinovim grančicama praćen s dvije upaljene svijeće, zatim sva školska djeca, pa 30 ministranata, župnik u pratnji bogoslova i sjemeništarca iz župe, pjevači svih zborova, pa puk Božji.

Procesija je izašla na Trg sv. Ilije, pa iznad crkve Ulicom Zrinsko-Frankopanskom, ispred Pastoralnog centra, pa s donju stranu crkve ispred Muzeja, Lurdske špilje, Spomenika i s glavnog platoa ušla u crkvu. Pjevale su se prikladne pjesme: Židovska su djeca, Slava, čast i hvala Ti, Do nebesa i Spasitelju dobri Isukrste. Muka Isusova je otpjevana lijepo i pobožno što su vjernici s velikom pobožnošću pratili i proživljavali. Obred sv. Pričesti trajao je prilično dugo jer je dva dana prije bila župna ispovijed pa se sav okupljeni puk želio pričestiti prilikom čega je kor skupa s pukom pjevao Gospin plač, a č. sestra Alojzija pazila na red da se sve odvija dostojanstveno.

Bogu hvala na ovako jednom lijepom i pobožnom danu Cvjetnice na početku Velikog tjedna.

{rokbox album=|cvjetnica2013| title=|Cvjetnica u Stocu 2013.| thumbcount=|45|}images/stories/vijesti/2013/cvjetnica/*{/rokbox}