Cvjetnica u Stocu 2015.Cvjetnica u Stocu, 29. ožujka 2015. osvanula je vedra i sunčana. Okupio se silan svijet sa svih strana. Preko 1500 vjernika s maslinovim grančicama u ruci ispunio je župnu crkvu, plato ispred crkve i crkveno dvorište.

Sv. Misu u 11,00 sati predvodio je i na početku mlaslinove grančice blagoslovio stolački župnik don Rajko. Vjerni je puk i u crkvi i pred crkvom skrušeno pratio i sudjelovao u svečanim obredima.

Poslije blagoslova maslinovih grančica župnik je najavio procesiju koja je krenula iz crkve uobičajenim redom: križ zastrt ljubičastim platnom i okićen maslinovim grančicama praćen s dvije upaljene svijeće, zatim sva školska djeca, pa 30 obučenih ministranata, župnik, pjevači svih zborova, pa puk Božji. Procesija je izašla na Trg sv. Ilije, pa iznad crkve Ulicom Zrinsko-Frankopanskom, ispred Pastoralnog centra, pa s donju stranu crkve ispred Muzeja, Lurdske špilje, Spomenika i s Trga sv. Ilije ušla u crkvu. Pjevale su se prikladne pjesme: Židovska su djeca, Slava, čast i hvala Ti, Do nebesa i Spasitelju dobri Isukrste.

Muka Isusova je otpjevana lijepo i pobožno što su vjernici s velikom pobožnošću pratili i proživljavali. Obred sv. Pričesti trajao je prilično dugo jer je dva dana prije bila župna ispovijed pa se sav okupljeni puk želio pričestiti prilikom čega je kor skupa s pukom pjevao Gospin plač, a č. sestra Alojzija pazila na red da se sve odvija dostojanstveno.

Bogu hvala na ovako jednom lijepom i pobožnom danu Cvjetnice na početku Velikog tjedna.

{rokbox album=|cvjetnica| title=|Cvjetnica u Stocu 2015.| thumbcount=|36|}images/stories/vijesti/2015/cvjetnica/*{/rokbox}