Cvjetnica u Stocu 2016.Cvjetnica u Stocu, 20. ožujka 2016. osvanula je vedra i sunčana. Okupio se silan svijet sa svih strana. Preko 2000 vjernika s maslinovim grančicama u ruci ispunio je župnu crkvu, plato ispred crkve i crkveno dvorište.

Sv. Misu u 11,00 sati predvodio je i na početku maslinove grančice blagoslovio stolački župnik don Rajko. Vjerni je puk i u crkvi i pred crkvom skrušeno pratio i sudjelovao u svečanim obredima.

Poslije blagoslova maslinovih grančica župnik je najavio procesiju koja je krenula iz crkve uobičajenim redom: križ zastrt ljubičastim platnom i okićen maslinovim grančicama praćen s dvije upaljene svijeće, zatim sva školska djeca, pa 30 obučenih ministranata, župnik, pjevači svih zborova, pa puk Božji. Procesija je izišla na Trg sv. Ilije Proroka, pa iznad crkve Ulicom Zrinsko-Frankopanskom, ispred Pastoralnog centra, pa s donju stranu crkve ispred Muzeja, Lurdske špilje, Spomenika i s Trga sv. Ilije ušla u crkvu. Pjevale su se prikladne pjesme: Židovska su djeca, Slava, čast i hvala Ti, Do nebesa i Spasitelju dobri Isukrste.

Muka Isusova je otpjevana lijepo i pobožno što su vjernici s velikom pobožnošću pratili i proživljavali. Obred sv. Pričesti trajao je prilično dugo jer je dva dana prije bila župna ispovijed pa se sav okupljeni puk pričestio, a za vrijeme sv. pričesti kor je skupa s pukom skladno i pobožno pjevao Gospin plač, a č. sestra Alojzija pazila na red da se sve odvija lijepo i dostojanstveno.

Bogu hvala na ovako jednom lijepom i pobožnom danu Cvjetnice na početku Velikog tjedna.

{rokbox album=|cvjetnica| title=|Cvjetnica u Stocu 2016.| thumbcount=|55|}images/stories/vijesti/2016/cvjetnica/*{/rokbox}