Hodočašće u Sarajevo na susret s Papom, 6.VI. 2015.Hodočašće u Sarajevo na susret s Papom: Konačne napomene: Polazimo u subotu, 6. lipnja u 3,00 s. ujutro, kad i okolne župe, treba doći u 2,30 s. pred crkvu: završne napomene, molitva, slikanje i ulazak u svoje autobuse, koji će biti označeni brojevima, natpisom župe i papinim amblemima. Na Župnom portalu i na oglasnoj ploči imate Popis hodočasnika kako ste se javljali i tko je u kom od 6 autobusa.

Ne možemo nositi drvenu tablu župe, pa ćemo ponijeti transparent od 6 m. i balone s natpisom župe, koji će nositi naši momci. U Sarajevo dolazimo do 7,00 s. ujutro i odatle pješice na Stadion do 9,00 s. Na ulazu će biti izvršen policijski pregled. U svakom autobusu ide po jedan policajac koji će biti u službi sigurnosti svakog hodočasnika, a angažirano je preko 5.000 policajaca. Sv. Misa u 11 s.

Ponesite Osobne iskaznice ili putovnice, kabanice a ne kišobrane, suhu nekvarljivu hranu u papirnatoj ambalaži i vodu u plastičnim bocama, odjeću i obuću prikladnu, novca koliko je potrebno, ne nosite nikakve krute stvari. Ulaznice su stigle, a šalovi stižu, pa će biti podijeljeni u autobusima. A koji su se prijavili autima, a ide 15 malih auta, mogu danas ili ovih dana u Župnom uredu preuzeti ulaznice, a šalove kada dođu.

Svih nas 320 smo zajedno na tribinama u polju A3 blizu oltara i mokrog čvora. Prijavilo se preko 60 tisuća vjernika, 800 autobusa, 40 nad/biskupa, 700 svećenika. Iz Hercegovine putuje preko 15 tisuća hodočasnika. Toliko za sada, ako bude još što, objavit ćemo prilikom polaska u subotu.