Humanitarna udruga fra Mladen HrkaćHumanitarna udruga fra Mladen Hrkać iz Zagreba „Pomozimo zajedno!“ organizira Izložbu u našem Biskupijskom Centru u Stocu.

Izložbu možete posjetiti od 09.04. (ponedjeljak) do 14.04. (subota). Otvaranje Izložbe bit će u ponedjeljak u 19,00 s.

Udruzi zahvaljujemo na dosadašnjoj pomoći za naše bližnje!

Putujuća izložba humanitarne udruge fra Mladen Hrkać – „Pomozimo zajedno!“ posjetit će Stolac i u suradnji s ogrankom Matice hrvatske u Stocu te Općinom Stolac organizirati izložbu u prostorijama pastoralnog centra od 09.04. (ponedjeljak) do 14.04. (subota).

Humanitarna putujuća izložba „Pomozimo zajedno!“ se provodi pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te uz partnerstvo Hrvatske matice iseljenika, Matice hrvatske i njezinih ogranaka diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Više desetaka kipara i slikara svoje talente pretočili su u 79 umjetničkih djela koja su velikodušno donirana humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“. Izložba tih dijela će biti postavljena u 20 gradova u Bosni i Hercegovini i 20 gradova u Republici Hrvatskoj, a istovremeno se održava i online humanitarna aukcija s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu, za smještaj i sveobuhvatnu skrb o osobama na liječenju daleko od vlastitog doma.

Dom fra Mladen Hrkać će biti izgrađen na zemljištu veličine 5000m2, smještenom u velikoj blizini svih najvećih kliničko bolničkih centara u Zagrebu. Osim smještaja, korisnicima će biti pružena prehrana, prijevoz, psihološka i duhovna podrška, administrativno-logistička podrška te pomoć u nastavku školovanja za djecu i mlade koji su zbog bolesti privremeno prekinuli svoje obrazovanje.

„Dom fra Mladen Hrkać“ će omogućavati smještaj za 220 osoba istovremeno i sadržavati će prostore za njegu i terapiju uz ostale popratne sadržaje te 55 smještajnih jedinica različitog karaktera:

  • izolacijske smještajne jedinice za osobe koje su transplantirale neki od organa i teške onkološke bolesnike

  • smještajne jedinice za osobe s invaliditetom
  • smještajne jedinice za karantenu
  • osnovne smještajne jedinice za sve ostale teško oboljele osobe
  • smještajne jedinice sa većim brojem ležajeva za boravak obitelji s većim brojem djece od kojih je jedno oboljelo.

Značaj Projekta izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ prepoznale su brojne ključne institucije i dionici društveno političkog života. Projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića, Predsjednika Hrvatskog sabora g. Jandrokovića i Grada Zagreba. Vlada Republike Hrvatske je pokroviteljstvom podržala brojne pojedinačne akcije, s ciljem realizacije Projekta „Dom fra Mladen Hrkać“, poput putujuće izložbe „Pomozimo zajedno!“ i ove humanitarne aukcije.

Ivan Soldo, predsjednik