Biskupijski centarBraćo i sestre! Pred nama je naš najveći župni blagdan Patron župe i Dan grada i općine sv. Ilija Prorok. Za ovaj dan pripremimo se dostojno. Plakati s prigodnim programima kreću ovih dana po našem gradu i okolnim mjestimna i gradovima. Već su po gradu počeli kulturno – šporstki programi, a u crkvi i na Centru ćemo se pripremiti duhovno sa sv. ispovijedi i trodnevnicom.

Prva večer trodnevnice, 17. srpnja bit će u Biskupijskom cenru, na Centru grada i blagoslov Biskupijskog centra. Sv. Misu i blagoslov u 19,00 sati predvodi naš biskup Ratko, poslije večernje sv. Mise i blagoslova, srijeda 17. srpnja bit će „Večer folklora“ na Centru grada, nastupa 12 HKUD-a, od Dubrovnika preko BiH do Đakova, koja će napraviti veliko slavlje na Centru poslije večernje sv. Mise, u 20,30 sati, a poslije Folklora, pučko slavlje, predvodi domaći bend „Planet“ iz Stoca.

Svečanu sv. Misu na Ilindan u 11,00 s., u krugu stolačke župne crkve, a povodom 150.-te obljetnice župe Stolac, predvodi ove godine mons. dr. Ratko Perić, mjesni biskup. Na Ilindan večer na Vanjskoj pozornici u dvorištu naše župne crkve u 21,00 sat priređujemo Koncert – pjeva Jasmin Stavros, ulaz slobodan, svi ste pozvani.

Svi u Stocu slavimo Sv. Iliju Proroka, on je naš zaštitnik i nek se zna – taj dan Stolac slavi!