Ilindanski koncert u Stocu 2018. – Mate BulićKao završnica svih Ilindanskih svečanosti u Stocu kako duhovno-kulturnih tako i športsko-rekreativnih bio je veličanstveni koncert popularnog hrvatskog pjevača „Kralja dijaspore“ MATE BULIĆA, uz pratnju grupe „Delta“ iz Ploča.

Nekoliko tisuća znatiželjnika došlo je u dvorište stolačke crkve i na Trg sv. Ilije Proroka poslušati omiljenog MATU, ali i sudjelovati u završnoj fešti ilindanskih dana.

Na početku ilindanskog koncerta, 20. srpnja u 21,00 sat, grupu „Delta“ i sve nazočne pozdravio je stolački župnik don Rajko i zaželio svima dobru zabavu i ugodnu večer. A kad se tijekom večeri pojavio na pozornici MATE sve je skočilo na noge pozdravivši dugim prijateljskim pljeskom dragog pjevača. Zatim ga je pred svim auditorijem pozdravio i stolački župnik, zahvalio mu na dolasku i fešta je poprimila veličanstvenu glazbenu dimenziju. Mladi Stočani predvođeni HKUD „Stolac“ iz Stoca skupa sa župnikom dobro su se pripremili da svijet može nabaviti osvježavajuća i hladna pića.

Mladi su čitavu večer dobro organizirali kako bi se svatko u krugu crkve i na koncertu osjećao dobro došao, što se i vidjelo po svemu nazočnom mnoštvu. Na kraju je župnik zahvalio gostima, organizaciji i svima nazočnima, zaželio svima laku i mirnu noć, a da se sve ovo i slikovno zabilježi pobrinuo se Foto studio „Raguž“ Stolac. Bogu hvala na uspjehu i blagoslovu svih ilindanskih slavlja u Stocu.