Ilindanski koncert u Stocu 2019. – Miroslava ŠkoreKao završnica svih Ilindanskih svečanosti u Stocu kako duhovno-kulturnih tako i športsko-rekreativnih bio je veličanstveni koncert popularnog hrvatskog pjevača MIROSLAVA ŠKORE, uz pratnju njegova benda. Više tisuća znatiželjnika, neki govore i do 10 tisuća ljubitelja Škorine glazbe došlo je u dvorište stolačke crkve i na Trg sv. Ilije Proroka poslušati omiljenog ŠKORU, ali i sudjelovati u završnoj fešti ilindanskih dana. Kažu mnogi, nikad više naroda i nikad ovakovog slavlja.

Na početku ilindanskog koncerta, u subotu, 20. srpnja u 21,00 sat, predgrupu „Širokobriješke Dukate“ i sve nazočne pozdravio je stolački župnik don Rajko i zaželio svima dobru zabavu i ugodnu večer. „Širokobriješki Dukati“ su odlično zagrijali atmosferu, a kad se tijekom večeri u 21,45 sati pojavio na pozornici ŠKORO sve je skočilo na noge pozdravivši dugim prijateljskim pljeskom dragog pjevača. Zatim ga je pred svim auditorijem pozdravio i stolački župnik, zahvalio mu na dolasku, zaželio mu srdačnu dobrodošlicu i fešta je poprimila veličanstvenu glazbenu dimenziju.

Ilindanski koncert u Stocu 2019. – Miroslava Škore

Mladi Stočani predvođeni HKUD „Stolac“ iz Stoca skupa sa župnikom dobro su se pripremili da svijet može nabaviti osvježavajuća i hladna pića. Mladi su čitavu večer dobro organizirali kako bi se svatko u krugu crkve i na koncertu osjećao dobro došao, što se i vidjelo po svemu nazočnom mnoštvu. Tijekom zadnje pjesme koju je ŠKORO posvetio Dumi i HKUD „Stolac“ kao glavnim organizatorima, čitavo je društvo skočilo na pozornicu i napravili nezaboravan dojam. Sve je bilo na nogama. Veličanstven prizor. Na kraju je župnik zahvalio dragom gostu ŠKORI, svim gostima, organizaciji i svima nazočnima, zaželio svima laku i mirnu noć, a da se sve ovo i slikovno zabilježi pobrinuo se Foto studio „Raguž“ Stolac. Bogu hvala na uspjehu i blagoslovu svih ilindanskih slavlja u Stocu.