Čista Srijeda – Pepelnica - početak KorizmeU srijedu, 13. veljače je Čista Srijeda – Pepelnica – početak Korizme: taj dan je strogi post i nemrs, jesti dva puta po malo i jednom do sitosti, taj dan je i blagoslov pepela pod jutarnjom Misom u 7,00 s., a pepeo je od maslinovih grančica koje su blagoslovljene na Cvjetnicu. U srijedu će biti pepeljanje nazočnih na sv. Misi, a u nedjelju pepeljanje za sve vjernike na kraju svetih Misa. U srijedu smo mi svećenici na zajedničkom pokorničkom danu u Katedrali u Mostaru.

U petak, 15. veljače i svakog petka u Korizmi bit će Križni put sa sv. Misom na Križevcu u 16,30 s., kakvo god bude vrijeme, kad se Isus za nas mogao razapeti na Kalvariji, možemo se i mi malo žrtvovati za njega na našoj Kalvariji, a za one koji ne mogu na Križevac neka Križni put obave kod svojih kuća. Pozivam vas sve na Križni put u petak uz Križevac.

Uđimo u ovu Korizmu s plemenitim odlukama, postom, molitvom, pokorom, odricanjem, djelima ljubavi i milosrđa, znadimo se nešta i odreći u Korizmi, pomozimo bližnjemu u nevolji, dolazimo na Križni put i sv. Mise, tako će nam život biti kvalitetniji, Korizma sadržajnija, a na kraju Uskrs draži i radosniji.