Čista srijeda – Pepelnica u Stocu 2012.Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 22. veljače 2012. okupio se vjerni stolački puk na sv. Misu u 700 sati ujutro. Pod Misom je župnik don Rajko blagoslovio pepeo proizveden od blagoslovljenih maslinovih grančica od prošle Cvjetnice i u znak pokore pepeljao sve nazočne. Dumo je potaknuo vjernike da u ovu Korizmu svi uđemo s plemenitim odlukama postom, molitvom, pokorom, odricanjem, djelima ljubavi i milosrđa.

Znadimo se nečega i odreći u Korizmi, naglasio je župnik, pomozimo bližnjemu u nevolji, dolazimo redovito na Križni put i sv. Mise, tako će nam život biti kvalitetniji, Korizma sadržajnija, a na kraju Uskrs draži i radosniji.

Zadivljuje činjenica da je na razna korizmena odricanja i žrtve, kao i na mnoga djela ljubavi prema Bogu i bližnjemu svome, spremno sve više i više djece i mladih, kao i starijih.

I ove ćemo Korizme kao i do sada upriličiti zajedničke dobrotvorne akcije kako bismo što bolje ostvarili onu Isusovu: „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ ( Mt 25,45)