IZ DRUGIH MEDIJA: HKUD Stolac nastupa u Dubrovniku ispred crkve Svetog VlahaOve nedjelje, 26. listopada, u organizaciji Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku, ispred crkve Svetog Vlaha nastupiti će članovi HKUD Stolac.

Program njihova gostovanja započinje dolaskom te nedjelje autobusom na Pile u 9,00 sati, otkuda kreću sa svojom župnom zastavom i natpisom župe i uz pjesmu preko Straduna, uz pozdrav crkvi Sv. Vlaha i dubrovačkoj prvostolnici, a nakon toga program se nastavlja Svetom misom u dubrovačkoj katedrali u 10 sati, koju će uz katedralnog župnika don Stanka Lasića, predvoditi župnik župe Svetog Ilije Proroka iz Stoca, don Rajko Marković.

U misnom slavlju sudjelovati će i članovi HKUD Stolac, Crkveni zbor “Mladi” i Klapa „Šest“, a stolački srednjoškolci pročitat će  misna čitanja i molitvu vjernika. Poslije Svete mise u katedrali, članovi HKUD Stolac održati će koncert, te predstaviti pjesme i igre Hrvata stolačkog kraja, ispred crkve Svetog Vlaha, s početkom u 11,00 sati.

Potom će organizatori pripremiti zajedničko druženje domaćina i gosta, a nakon toga slijedi posjet dubrovačkim zidinama i ostalim znamenitostima u Dubrovniku.

Portal Oko

IZ DRUGIH MEDIJA: HKUD Stolac nastupa u Dubrovniku ispred crkve Svetog Vlaha