KML 2014.U nedjelju, 14. prosinca 2014. počela je jesenska Katolička malonogometna liga Hercegovačkih biskupija u Čitluku u Športskoj dvorani u kojoj sudjeluje i naša župa Stolac od samog početka. Župnik don Rajko se odmah od početka svesrdno uključio u KMNL i trajna je potpora stolačkim momcima, pa ih je i sada na početku sve blagoslovio i zaželio im dobar uspjeh uz lijepo ponašanje, što inače resi stolačku momčad.

Ove godine u KMNL iz stolačke župe uključilo se 15 momaka kako i predviđa protokol igre: Nikola Vujnović – voditelj, zatim Slaven Pažin, Željko Marković, Marko Raguž, Darko Raguž, Bojan Perić, Goran Bošković, Josip Bošković, Ivan Šutalo, Mario Marić, Nikola Katić, Boris Katičić, Ivan Perić, Matej Previšić i Mirko Marić.

Prvu utakmicu Stočani su igrali u 13,30 sati u Čitluku sa župom Čitluk i dobili momke iz Čitluka s 8:2. Drugu utakmicu odigrali su također u Čitluku u 14,50 sati s momcima iz župe Katedrala – Mostar i njih dobili sa 7:4.

Katolička liga se izgleda dobro zahuktala i evo Stočani su se vrlo dobro snašli u samom početku i pobrali dobre rezultate na ponos svoje župe Stolac. Katolička malonogometna liga je osnovana prvenstveno radi druženja i zdrava života naših momaka, ali i rezultat je bitan.

Naši stolački momci su se pokazali kvalitetni u igri ali i u ponašanju, pa su već dobili i pehar za prvo mjesto u fair-play igri, koji s ponosom čuvamo.

Ljeta Gospodnjega 2013. sudjelovali su u Šibeniku kao predstavnici Trebinjske biskupije na Završnici malonogometnog turnira Crkve u Hrvata, što je znak da Stočani imaju i talenta i takta u malom nogometu, a 2014. ponovo su sudjelovali na Završnici malonogometnog turnira Crkve u Hrvata u Porečko – Pulskoj biskupiji.

Nastavljamo igru dalje u dobrom raspoloženju i zajedničkom športskom druženju, a momcima želimo dobar uspjeh uz Božji blagoslov!