K.M.N.L.-Najava dolaska momaka u StolacK.M.N.L.-Najava dolaska momaka u Stolac: Naši momci iz župe Stolac ove su godine osvojili prvo mjesto MŽKNL Hercegovine te kao pobjednici i predstavnici naših hercegovačkih biskupija otišli su 11.-14. VI. 2015. u Bjelovarsko-Križevačku biskupiju koja je domaćin Završnice KMNL Crkve u Hrvata.

U četvrtak sam otputovao i ja, kao njihov župnik, s njima u Bjelovar gdje smo slavili sv. Misu u katedrali koju je predvodio Bjelovarski biskup, za sve ekipe iz svih hrvatskih biskupija gdje se okupilo 250 momaka sa svojim vodstvom. Nakon Mise sutri dan u petak, krenule su utakmice u Vrbovcu u dvije dvorane.

Do danas su naši momci dobili svaku utakmicu i to u borbi s velikim gradovima: Zagreb, Đakovo, Dubrovnik, Zadar, a danas su u finalu s domaćinom Bjelovarske biskupije Vrbovcem. Utakmica je u Vrbovcu u 12,00 sati, pa ili ćemo biti prvo ili drugo mjesto u KMNL Crkve u Hrvata, to je veliki uspjeh i naši su momci pokupili sve simpatije kako publike tako i stručnih stožera.

Večeras nam dolaze kao pobjednici. Priređujemo im svečani doček na Trgu sv. Ilije kod naše župne crkve u 21,00 sat. Pozivam sve one koji nam se žele priključiti da večeras u 21,00 sat budu kod naše crkve kako bi dočekali naše momke. Dumo je naručio ića i pića, a nemojte se iznenaditi kad u ta doba zazvone i naša župna zvona za doček naših momaka, jer to su oni zaradili. Svi ste pozvani na ovaj svečani doček i na veliko slavlje i Feštu s našim miomcima kod naše crkve u Stocu, jer su osvjetlali našu župu, naš grad Stolac i cijelu Hercegovinu od Neuma do Tomislavgrada. Bilo da dođu s peharom i prvim mjestom bilo s 2. mjestom oni su za nas pobjednici i junaci. Vidimo se večeras u 21,00 sat na Trgu sv. Ilije. proroka.