Listopad u Stocu 2011.Ove godine listopadske pobožnosti u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu bile su dobro posjećene. Svaku večer u 1800 sati vjernici raznih uzrasta i staleža ispunjali su crkvu do posljednjeg mjesta. Časne seste Slava i Alojzija predmolile su krunicu s djecom osnovne škole po razredima. Ponedjeljkom peti razred, utorkom šesti, srijedom sedmi, četvrtkom osmi razred, petkom prvi i drugi, a subotom treći i četvrti razred.

Župnik don Rajko započinjao bi krunicu s ministrantima, a časne su s djecom nastavljale dalje i opet bi Dumo s ministrantima na kraju izmolio Gospine litanije. Poslije pobožnosti slijedila bi sv. Misa pod kojom su djeca po razredima molila i čitala, a prigodne pjesme pjevala je cijela crkva. Svaku se večer veliki broj vjernika pričestio. Četvrtkom smo imali klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz prigodno razmatranje, molitvu i pjesmu, na kraju Divnoj dakle…, kađenje i blagoslov, a sve smo to prikazivali za duhovna zvanja u našoj župi, hrvatskom narodu i čitavom svijetu.

U subotu, 31. listopada Gospin mjesec završili smo s malom svečanošću, tako da su naši najmanji, uime svih, zahvalili Gospi prigodnim recitacijama kod njezina kipa, nakon čega je slijedila redovita Gospina pobožnost, a poslije sv. Misa i na kraju najljepšom Gospinom pjesmom Zdravo Djevo kraljice Hrvata, završili smo Gospin mjesec listiopad. Župnik je na kraju svima preporučio da nastavimo svaku večer u svojim obiteljima moliti zajedničku večernju molitvu, Gospinu krunicu i litanije, jer je to najbolji način da se obitelj okupi i zajednički Boga, Gospu i sve svece slavi. Bože daj da tako i bude.

{rokbox album=|listopad2011| title=|Listopad u Stocu 2011.| thumbcount=|16|}images/stories/vijesti/listopad2011/*{/rokbox}