Mala Gospa u Stocu 2011.U našoj župi svečano je u četvrtak, 8. rujna 2011. proslavljena Mala Gospa koja je supatron župe Stolac. Za ovu našu svečanost pripremili smo se trodnevnicom u župi. Kroz tri dana: ponedjeljak, utorak i srijedu bila je prigoda za ispovijed, kad je ispovijedalo više svećenika. Prvu večer ispovjedila su se školska djeca Osnovne škole, drugu večer mladi Srednjih škola, studenti i ostala župna mladež, a treću večer ispovjedili su se odrasli. Svaku večer kroz trodnevnicu bila je pobožnost Gospi: krunica, litanije i poslije Sv. Misa. Prve dvije večeri sv. Mise je predvodio župnik don Rajko, a treću večer domaći sin don Mile Vidić.

Pod Misama su pjevali naizmjenice župni zborovi i pjevačke skupine: Slavuji, Modra Rijeka, Vidoštačka Kraljica i Angelus. Na Uočnicu Male Gopspe poslije sv. Mise bila je zavjetna procesija oko župne crkve s pjevanim Gospinim litanijama, a pred Lurdskom špiljom zapjevali smo Lurdsku pjesmu. Poslije je župnik svim majkama i očevima s malom djecom u naručju, podijelio blagoslov po zagovoru Male Gospe, a nakon završne pjesme „Zdravo Djevo kraljice Hrvata“ i župnih zvona vjerni puk se razišao svojim domovima obogaćen večernjim duhovnim sadržajem.

Na Malu Gospu sv. Misu, u koncelebraciji župnika i okolnih svećenika, predvodio je i prikladnmu propovijed puku uputio don Jozo Čirko župnik Cima i Ilića iz Mostara. Ministrirali su svi župni ministranti, a pod sv. Misom pjevali zajedno svi župni zborovi. Poslije Mise, a na početku Školske i Vjeronaučne godine zazvali smo Duha Svetoga da nam čitava godina bude plodonosna i blagoslovljena. Poslije sv. Mise narod se zadržao u ugodnom razgovoru uz čašicu pića pod starom lipom pred crkvom.

{rokbox album=|malagospa2011| title=|Mala Gospa u Stocu 2011.| thumbcount=|11|}images/stories/vijesti/mala_gospa2011/*{/rokbox}