Mali Uskrs i Prva Sv. Pričest u Stocu 2016.Mali Uskrs je u Stocu tradicionalno velika svečanost, kad se okupi silan svijet sa svih strana na sv. Misu koja je redovito u 11,00 sati, a poslije sv. Mise nastavlja se zajedničko druženje po obiteljskim kućama i u gradu.

U posljednje vrijeme na sam Mali Uskrs redovito stavljamo i Prvu Sv. Pričest što svečanosti daje još sadržajnije slavlje. Tako je bilo i ove godine.

Mali Uskrs ove se godine slavio 3. travnja. Rana sv. Misa bila je u 8,00 sati, gdje je svijet ispunio crkvu do posljednjeg mjesta.

Svečana pučka sv. Misa sa sv. Prvom Pričesti slavila se u 11,00 sati, pod kojom je pjevao Veliki župni zbor „Mladi“. Sv. Misu predvodio je i prikladnu propovijed okupljenom puku, te Prvopričesnicima i njihovim roditeljima uputio je stolački župnik don Rajko. Časna sestra Alojzija vrlo je lijepo pripremila i uvježbala Prvopričesnike kroz čitav liturgijski program da ih je stvarno bilo lijepo i gledati i slušati.

Prvi put u svom životu pričestilo se 17 prvopričesnika stolačke župe: 5 dječaka i 12 djevojčica. U Stocu su skoro redovito brojniji muški, ali ove godine djevojčice su ih nadmašile. Sve je završilo lijepo i svečano.

Stolački je puk sa svojim gostima lijepo sudjelovao u sv. Misi i pobožno pratio sve što se događalo na i oko oltara, kako oni u crkvi tako i oni vani na platou pred crkvom.

Poslije misnoga slavlja i duhovnog programa u crkvi, dumo je poslije sv. Mise vani okupljeni svijet počastio i čašicom pića koja je uvijek popraćena međusobnim razgovorom uz ugodno druženje, a poslije su se nastavila obiteljska slavlja po čitavoj župi, a sve u najboljem redu i miru. Bogu hvala.

{rokbox album=|maliuskrs| title=|Mali Uskrs i Prva Sv. Pričest u Stocu 2016.| thumbcount=|57|}images/stories/vijesti/2016/mali_uskrs/*{/rokbox}