Marija Majka Crkve i Zborovanje velikih župnih zborova u MostaruNa Duhovski ponedjeljak, 20. svibnja 2013. na blagdan Marije Majke Crkve, zaštitnice mostarske katedrale u 18,00 sati slavljena je svečana sv. Misa, koju je predvodio papin nuncij u BiH Luigi Pezzuto, skupa s biskupom domaćinom mons. Ratkom Perićem u koncelebraciji većeg broja svećenika.

U koncelebraciji je sudjelovao i naš stolački župnik don Rajko Marković. Poslije sv. Mise slijedilo je zborovanje župnih zborova koji su za ovu priliku dohodočastili u mostarsku katedralu. I naš „Veliki zbor Mladi“ s 50 članova krenuo je iz Stoca autobusom s našim Dumom i sestrom Alojzijom te se sudjelovali na sv. Misi i župnom zborovanju.

Nastupili smo s pjesmom „Laetamini in Domino“ pod ravnanjem našeg župnika. Nastupilo je 16 velikih župnih zborova iz naših biskupija. Poslije sv. Mise i zborovanja naši župnici, pod vodstvom katedralnog župnika don Luke Pavlovića, priredili su nam lijepu gozbu koja je protekla uz ugodno druženje i skladno pjevanje. Svi smo se ugodno osjećali, te nakon sadržajne večeri vratili se svojim kućama.

Kako je lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre u molitvi i pjesmi nađu zajedno najprije oko Kristova oltara i Marije Majke, a onda svi zajedno u lijepom druženju, pjesmi i razgovoru. Bože nam daj još ovakvih lijepih i kvalitetnih susreta.

{rokbox album=|zborovanje2013| title=|Marija Majka Crkve i Zborovanje velikih župnih zborova u Mostaru| thumbcount=|3|}images/stories/vijesti/2013/zborovanje/*{/rokbox}