Misijska nedjelja u župi Stolac, 25. siječnja 2015.Na poziv našega župnika don Rajka, danas u nedjelju 25. siječnja 2015., našu je župu posjetio misionar iz Tanzanije – Afrika, župa Kisongo, don Bernard Marijanović. Misionar je rodom iz Ljutaca, župa Rotimlja.

U Tanzaniji djeluje i radi s još jednim našim misionarom don Velimirom Tomićem iz župe Gabela Polje. Don Bernard je predvodio dvije sv. Mise u: 9,30 i 11,00 sati, pod kojima su pjevali naši župni pjevači, oltar okitili naši ministranti, a vjerni puk dobro popunio župnu crkvu iako je bila još i treća sv. Misa u 8,00 sati.

Na početku misnih slavlja naš Dumo je dragoga gosta srdačno pozdravio, zaželio mu uime svih nas srdačnu dobrodošlicu, rekao o njemu nekoliko riječi te pozvao misionara da započne sveto misno slavlje. Don Bernard je pod obje sv. Mise održao vrlo prikladne propovijedi, što je okupljeni puk s velikim zanimanjem poslušao.

Na kraju sv. Misa zahvalio je župniku na pozivu, a čitavoj župi na svemu što sa župnikom i časnim sestrama činimo za misije, a što oni itekako u Tazaniji dobro osjećaju. Poslije sv. Misa, naši ministranti i misijski volonteri, skupa s časnom Alojzijom pripremili su vani štandove na kojima su bili izloženi suveniri iz Tanzanije. To su ručni radovi njihovih vjernika. Svijet je nabavkom suvenira pomogao materijalno i misije u dalekoj Africi.

Kako je lijepo kad smo u Crkvi svi jedno i zajedno, nema naši i njihovi, nego smo svi jedan u Gospodinu našemu Isusu Kristu. Bogu hvala na ovakim susretima i na ovom osjećaju naših vjernika o pripadnosti sveopćoj katoličkoj Crkvi.

{rokbox album=|misije| title=|Misijska nedjelja u župi Stolac, 25. siječnja 2015.| thumbcount=|20|}images/stories/vijesti/2015/misije/*{/rokbox}