Mlada Misa  u Stocu 2015.U subotu, 4. srpnja 2015. u Stocu je svoju sv. Mladu Misu u 11,00 sati slavio don Damir Pažin. Mladoj Misi je prethodila trodnevnica i duhovna obnova čitave župe, u kojoj su pripomogli i okolni svećenici, a večernje sv. Mise i propovijedi predvodili su svećenici: don Ivan Bijakšić, don Tomislav Zubac i don Ivan Marčić. Župnik don Rajko je zamolio čitavu župu za aktivno pripremanje i sudjelovanje u proslavi Mlade Mise, što su vjernici i učinili.

Procesija je u subotu u 10,50 sati krenula ispred Župne kuće s ministrantima, bogoslovima, svećenicima – koncelebrantima i mladomisnikom prema župnoj crkvi sv. Ilije Proroka. Pred crkvom se okupio silan svijet. Mladomisniku su pred oltarom njegovi roditelji Marijan i Vesna podijelili roditeljski blagoslov. Časna sestra Alojzija je lijepo okitila oltar, a crkvu svečano pripremila za ovu posebnu zgodu. Zazvonila su župna zvona, župni pjevački zbor „Mladi“ iz Stoca i župni zbor iz Vira započeli su ulaznu pjesmu i slavlje je počelo. Glavni voditelj i tumač liturgijskog slavlja pod Misom don Mile Vidić najavio je radost Mlade Mise okupljenom puku.

Na početku misnog slavlja mladomisnika je pozdravio župnik don Rajko Marković, iznijevši narodu njegov životni put od rođenja do oltara, što je narod popratio s velikim interesom i slavljeničkim pljeskom.

Mladomisnik je započeo sv. Misu, Bogu na čast, a svima okupljenima na spasenje. Pod Misom su čitali mladi, a evanđelje je navijestio domaći sin don Ivan Marčić. Prigodnu propovijed uputio je svima don Ivan Bebek, župnik iz Prisoja. Sv. Pričest dijelila su šestorica svećenika u crkvi i pred crkvom.

Na kraju Mise župnik je uime svoje i uime okupljenog mnoštva čestitao mladomisniku, njegovim roditeljima, obitelji, rodbini i čitavoj župi, a mladomisnik je zahvalio Bogu i svima koji su mu pomogli na putu do svećeništva. Nakon toga su, mladomisnik Damir sa svojim kolegama ovogodišnjim mladomisnicima: don Marinom, don Josipom i don Tonijem, podijelili nazočnom puku mladomisnički blagoslov.

Poslije Mise ministranti su dijelili mladomisničke sličice, prijatelji su čestitali mladomisniku, a uzvanici i gosti su krenuli prema Igralištu na kome je postavljen šator za mladomisnički ručak. U 13,00 sati mladomisnik je blagoslovio goste i uzvanike, te jelo i piće koje su vrijedne ruke pripravile za blagovanje.

Poslije blagoslova, 70 konobara, stolačkih momaka i djevojaka u organizaciji šefa kuhinje Martina Kevića atraktivno su krenuli iz kuhinje prema stolovima uz zvuke glazbala, što je čitav svijet popratio oduševljenim pljeskom. Don Mile je vodio program i za mladomisničkim stolom, a grupa „Laguna“ iz Mostara i stolačka pjevačka skupina „Vidoštačka kraljica“ pobrinuli su se za lijepo pjevanje, a govornici su izricali čestitke i pozdrave… Mladomisnika je između ostalih pozdravio uime biskupa i čestitao don Željko Majić, gen. vikar, Don Ilija Drmić, kod kojega je mladomisnik bio na praktikumu u Viru, don Pero Pavlović iz Ravnoga, mladomisnikov rođak, don Rajko, stolački župnik izrazio je u čestitci mladomisniku, njegovim roditeljima i obitelji, svoju osobnu radost i radost čitave župe.

Na kraju se i mladomisnik zahvalio Gospodinu Bogu, svojim roditeljima, obitelji, rodbini i prijateljima, čitavoj župi, župnicima koji su ga pratili na njegovu putu do oltara, te svima nazočnima na sudjelovanju u mladimisničkom slavlju. Poslije blagoslova nastavilo se druženje i dalje u šatoru, a župnik don Rajko je pozvao sve koji žele, pogotovo svećenike, časne sestre, bogoslove i sjemeništarce na osvježenje i u župnu kuću gdje ih je sestra Slava sve lijepo počastila. Bogu hvala na ovom daru i daj nam Bože još dosta Mladih Misa i mladih misnika.

{rokbox album=|mladamisa| title=|Mlada Misa  u Stocu 2015.| thumbcount=|58|}images/stories/vijesti/2015/mlada_misa/*{/rokbox}