Mlada Misa u Stocu 2011.U nedjelju, 3. srpnja 2011. u Stocu je svoju Sv. Mladu Misu u 1100 sati slavio don Ivan Marčić. Mladoj Misi je prethodila trodnevnica i duhovna obnova čitave župe, u kojoj su pripomogli i okolni svećenici, a večernje sv. Mise i propovijedi predvodili su svećenici: don Drago Ćurković, don Davor Berezovski i don Ivan Bebek. Župnik don Rajko je zamolio čitavu župu za aktivno pripremanje i sudjelovanje u proslavi Mlade Mise, što su vjernici i učinili.

Procesija je u nedjelju u 1050 sati krenula ispred Župne kuće s ministrantima, bogoslovima, svećenicima – koncelebrantima i mladomisnikom prema župnoj crkvi sv. Ilije Proroka. Pred crkvom se okupio silan svijet. Časna sestra Alojzija je lijepo okitila oltar a crkvu svečano pripremila za ovu posebnu zgodu. Domaći kandidati za svećeništvo Damir Pažin i Stanko Pažin zdušno su pomogali u pripremama, da ovo slavlje bude što svečanije. Zazvonila su župna zvona, pjevački zbor „Sv. Josip“ iz Splita započeo je ulaznu pjesmu i slavlje je počelo. Glavni voditelj i tumač liturgijskog slavlja pod Misom don Nikola Menalo najavio je radost Mlade Mise okupljenom puku.

Na početku misnog slavlja mladomisnika je pozdravio župnik don Rajko Marković, iznijevši narodu njegov životni put od rođenja do oltara, što je narod popratio s velikim interesom i slavljeničkim pljeskom. Mladomisnik je započeo sv. Misu, Bogu na čast, a svima okupljenima na spasenje. Pod Misom su čitali mladi, a evanđelje je navijestio gen. vikar don Srećko Majić. Prigodnu propovijed uputio je svima don Ante Žderić, kpl. iz Makarske. Sv. Pričest dijelila su šestorica svećenika u crkvi i pred crkvom. Na kraju Mise župnik je uime svoje i uime okupljenog mnoštva čestitao mladomisniku, obitelji, rodbini i čitavoj župi, a mladomisnik je zahvalio Bogu i svima koji su mu pomogli na putu do svećeništva. Slijedila je pjesma zahvalnica Tebe Boga hvalimo, mladomisnički blagoslov i Lijepa naša.

Poslije Mise ministranti su dijelili mladomisničke sličice, prijatelji su čestitali mladomisniku, a uzvanici i gosti su krenuli prema Igralištu na kome je postavljen šator za mladomisnički ručak. U 1300 sati mladomisnik je blagoslovio goste i uzvanike, te jelo i piće koje su vrijedne ruke pripravile za blagovanje. Poslije blagoslova, 70 konobara, stolačkih momaka i djevojaka u organizaciji don Ivice Borasa atraktivno su krenuli iz kuhinje prema stolovima uz zvuke glazbala, što je čitav svijet popratio oduševljenim pljeskom. Don Nikola je vodio program i za mladomisničkim stolom, a don Ivica je budno pazio da svatko bude poslužen i zadovoljan. Trio Konoba, bend iz Mostara i ostale pjevačke skupine pobrinule su se za lijepo pjevanje, a govornici su izricali čestitke i pozdrave… Mladomisnika je između ostalih pozdravio uime biskupa i čestitao don Srećko Majić, gen. vikar, Don Đuro Bender, kod kojega je mladomisnik bio na praktikumu, čestitao je uime čitave župe Gradina, don Rajko, stolački župnik izrazio je u čestitci mladomisniku i obitelji, svoju osobnu radost i radost čitave župe. Župnik se posebno zahvalio svećeničkom tandemu Borasu & Menalu na kvalitetnoj organizaciji i sudjelovanju u mladomisničkom slavlju.

Na kraju se i mladomisnik zahvalio Gospodinu Bogu na lijepom danu, a svima nazočnima na sudjelovanju u mladimisničkom slavlju. Poslije blagoslova nastavilo se druženje i dalje u šatoru, a župnik je pozvao sve koji žele, pogotovo svećenike, časne sestre, bogoslove i sjemeništarce na osvježenje u župnu kuću gdje ih je sestra Slava sve lijepo počastila. Bogu hvala na ovom daru i daj nam Bože još dosta Mladih Misa i mladih misnika.

{rokbox album=|MladaMisa2011| title=|Mlada Misa u Stocu 2011.| thumbcount=|19|}images/stories/vijesti/mladamisa2011/*{/rokbox}