Mostarci posjetili župu sv. Ilije Proroka u Stocu 2019.Mladi katedralne župe iz Mostara njih 30-ak sa svojim svećenicima don Ilijom Petkovićem ml. i don Davorom Berezovskim, posjetili su stolačku župu, u utorak, 2. srpnja 2019.

Gosti su najprije svratili na svjetski poznatu nekropolu stećaka Radimlja, gdje su ih stručno i srdačno primili djelatnici ove ustanove pod vodstvom gđe. Maje Lopin ravnateljice JU Radimlja. Tu su im s jednoga mjesta predočene sve stolačke kulturne destinacije, na što su gosti bili vrlo ugodno iznenađeni.

Poslije su se uputili prema stolačkoj župnoj crkvi gdje ih je sa svojim suradnicima dočekao i prijateljski primio župnik don Rajko. Gosti su s domaćinima najprije posjetili župnu crkvu, pomolili se, primili blagoslov pa zagovoru sv. Iilje Proroka, a onda im je dumo ukratko predstavio župu sa svim njezinim znamenitostima. Posebno je naglasio kulturna zdanja u krugu župne crkve, ali i predstavio živu stolačku Crkvu koja je dobro aktivna skupa sa svojim mladima koji konstruktivno sudjeluju sa stolačkim župnikom u duhovno-kulturnom rastu svoje župe.

Poslije su Stočani svoje goste počastili u župnoj dvorani prigodnim domjenkom, gdje se razvila prijateljska atmosfera. Nakon posjeta Stocu, gosti iz Mostara krenuli su prema Ravnom i Vjetrenici gdje će se dalje odvijati predviđeni programi i susreti.