Mostarski ministranti u posjeti Stocu 2018.Mostarski ministranti, njih 140 u dva autobusa, predvođeni svojim svećenicima don Ivanom Marčićem, don Damirom Pažinom i don Ilijom Petkovićem, posjetili su župu Stolac u subotu, 26. svibnja 2018.

Mostarci su stigli u Stolac u jutarnjim satima, pa je najprije služena koncelebrirana sv. Misa svih trojice svećenika, u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka, u kojoj su sudjelovali svi ministranti i svi se pod sv. Misom pričestili.

Nakon sv. Mise gosti su krenuli pješice kroz grad, posjetili stolačko brdašce Križevac sa svim njegovim kulturnim i vjerskim znamenitostima, a poslije su im svećenici organizirali obilat domjenak u stolačkom restoranu „Sampjero“. Poslije okrjepe ponovno su se vratili kod župne crkve gdje im je uprava stolačkog kluba HNK „Stolac“ ustupila veliko igralište sa svim potrebitim športskim rekvizitima, što je ministrante dobro obradovalo i ugodno iznenadilo, pa su se ministranti u lijepoj športskoj atmosferi zadržali nekoliko sati u nogometu i ostalim športskim vještinama.

Nakon igre, slijedio je zajednički odmor u hladovini dvorišta stolačke crkve. Poslije dobro organiziranog dana gosti su krenuli svojim kućama prema Mostaru obogaćeni dobro organiziranim programom svojih voditelja.

Kako je stolački dumo Rajko bio s mladima Stoca u Welsu u Austriji, naše drage goste iz Mostara lijepo su primile i srdačno dočekale časne sestre Slava i Alojzija. Bogu hvala na ovakvim susretima.