NABAVKA VITRAJA ZA ŽUPNU CRKVU SV. ILIJE PROROKAVitraji: Braćo i sestre, danas u nedjelju, pred supatron naše župe Malu Gospu, najavljujem jedne radove u našoj župnoj crkvi. Naša župna crkva i crkveno dvorište hvala Bogu lijepo su urađeni i služe nam na ponos.

U posljednje vrijeme neke župe postavljaju vitraje u svoje crkve, to su oslikani prozori s likovima kršćanskih svetaca, pa bismo i mi mogli našu crkvu lijepo ukrasiti vitrajima koji bi predstavljali svece našeg hrvatskog naroda i kršćanske svece koji se posebno slave u našim krajevima.

U crkvi imamo 15 prozora i na svakom od njih bio bi po jedan svetac. Kada to uradimo onda ćemo imati prekrasnu župnu crkvu sv. Ilije Proroka u Stocu. Dumo će obavijestiti sve one koji nam mogu i žele pomoći, a i ovim putem molim sve župljane, naše iseljenike i prijatelje da se uključe koliko tko može i unaprijed zahvaljujem svima i sve uključujem u svoje molitve i sv. Mise.

Uzorci vitraja:

01 – Anđeli 02 – Anđeli 03 – Sv. Luka 04 – Sv. Marko
05 – Sv. Ivan 06 – Sv. Matej 07 – Sv. Ivan Pavao II. 08 – Sv. Nikola Tavelić09 – Bl. Alojzije Stepinac 10 – Sv. Marko Križevčanin 11 – Mala Gospa 12 – Sv Ilija
13 – Gospa Vidoštačka 14 – Rozeta – Duh Sveti 15 – S.B. Petar Barbarić 16 – Raspored