NAJAVA: HKUD „Stolac“ iz Stoca u posjeti Riječkoj nadbiskupiji 2017.HKUD „Stolac“ sa svojim župnikom don Rajkom uzvraća posjetu mons. dr. Ivanu Devčiću, nadbiskupu riječkom. Naime, nadbiskup je u pratnji svoga tajnika don Josipa Tomića prošle godine na Ilindan, 20. srpnja 2016. predvodio Ilindansko slavlje u Stocu, patron župe, dan grada i općine i tada je dogovoreno da će mladi stolački župni folkloraši iz Stoca sa svojim Dumom, u znak zahvalnosti, uzvratiti posjetu nadbiskupu koji je, kao i njegov tajnik porijeklom iz naših krajeva.

Sada taj dogovor i ostvarujemo za sljedeći vikend: petak, subota i nedjelja (2.-4. lipnja). Drag nam je ovaj susret, kojemu se silno radujemo. Evo i kompletnog programa koji nam priređuju naši domaćini uz dva naša plakata.

Posjet HKUD Stolac Riječkoj nadbiskupiji – program

2. 6. 2017. petak – dolazak u kasnim večernjim satima, suha večera, smještaj u Domu pastoralnih susreta u Lovranu (Biskupijsko dobro)

3. 6. 2017. subota – misa u 7,30; doručak u 8 sati; odlazak u razgled Opatije, u 12 sati ručak u Lovranu. U 13 sati polazak za Gorski Kotar, Lič – najstarije naselje Gorskog Kotara.  Dolazak u Lič u 14 sati i okrjepa (Dom kulture Lič). Razgled mjesta (Župna crkva sv. Jurja, viteza i mučenika, Kulturno – povijesna zbirka Lič i drugo). Polazak prema Svetištu Majke Božje Snježne u Ličkom polju i razgled te molitva. Oko 16,45 polazak za Fužine – središte Goranskog turizma. Razgled špilje Vrelo, te vožnja brodom „sv. Anton“ po Fužinskom jezeru. U 19 sati okupljanje kod općinske pozornice te priprema nastupa. Nastup u 20 sati u sklopu proslave Dana Općine Fužine i zaštitnika Župe Fužine – sv. Ante Padovanskog (cca 1 h). Nakon nastupa večera u Hotelu „Bitoraj“. Pridružiti će se i predstavnici Nadbiskupije. Povratak u Lovran.

4. 6. 2017. nedjelja, blagdan Duhova – doručak u Lovranu u 7,00 sati. Odlazak u Rijeku na Trsat – razgled bazilike Majke Božje Trsatske i Trsatske gradine. U 11 sati sveta misa – pontifikal u Katedrali sv. Vida i Modesta koji predvodi Preuzvišeni nadbiskup mons. Ivan Devčić. Za vrijeme pontifikala sudjelovanje u misi (čitanje, pjevanje psalma). Nakon mise u 12,30 nastup pred Katedralom (cca 30 min). Nakon nastupa odlazak u Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ na ručak i razgled (u Bogosloviji se nalazi soba i kapela sv. Ivana Pavla II. koji je 2003. boravio u njemu). Ručak i polazak kući.

Napomene:

  • Riječka nadbiskupija osigurava smještaj za 40 – 50 osoba i prehranu u Lovranu
  • Općina Fužine osigurava večeru 3. 6. te razgled špilje Vrelo i vožnju brodom
  • Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ osigurava ručak 4. 6.
  • Etnografska udruga „sv. Juraj“ Lič osigurava razgled Kulturno – povijesne zbirke Lič
  • Župa sv. Jurja, vt. i mč. osigurava razgled Župne crkve i crkve Majke Božje Snježne

Raspored je promjenjiv.

Koordinator: vlč. Josip Tomić

NAJAVA: HKUD „Stolac“ iz Stoca u posjeti Riječkoj nadbiskupiji 2017.

NAJAVA: HKUD „Stolac“ iz Stoca u posjeti Riječkoj nadbiskupiji 2017.