NAJAVA: ILINDANSKE SVEČANOSTI 2015.

Braćo i sestre! Pred nama je Ilindan, naš najveći župni blagdan Patron župe i Dan grada i općine. Kulturno – športski programi već su počeli, a raspored za Trodnevnicu i Ilindansko slavlje donosimo kako slijedi:

Petak, 17. VII. 1. večer trodnevnice u Župnoj crkvi, u 18,30 ispovijed, u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damir Pažin naš mladomisnik i to je ujedno njegova Misa zahvalnica za čitavu župu, pjevaju stolačke djevojačke skupine: „Vidoštačka kraljica“ i „Angelus“.

Subota, 18. VII. 2. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 ispovijed, a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damjan Raguž, župnik Rotimlje, pjeva „Veliki župni zbor“ iz župe Rotimlja.

Poslije sv. Mise: „Večer Folklora“ u 20,00 s. na Vanjskoj pozornici kod župne crkve: nastupa 12 Društava i klapa od Dalmacije preko Herceg-Bosne do Like, a poslije Folklora pjeva grupa: „Pelegrin“ iz Mostara. Svi ste pozvani, a pozovite i svoje prijatelje iz Domovine i svijeta u bogati program 12. „Večeri folklora“ u Stocu. Molim naše Folklore i domaćice da u subotu do 18,00 s. donesu u župnu dvoranu kod crkve pecivo, što tko može: pite, kolače, krofne, uštipke, kiflice…za počastiti sudjelovatelje i goste u Večeri folklora, koje smo tu večer pozvali u Stolac i svima unaprijed hvala.

Nedjelja, 19. VII. 3. večer trodnevnice u Župnoj crkvi u 18,30 isp., a u 19,00 s. pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Nikola Menalo, župnik Blagaj-Buna, pjeva „Veliki župni zbor“ iz župe Blagaj-Buna.
U nedjelju pučku sv. Misu u 11,00 sati predvodi i propovijeda don Pejo Ivkić, župnik Brinja u Lici, pod sv. Misom pjeva KUD „Brinje“ iz Like, koji nam dolaze ove godine na Smotru Folklora u subotu u Stolac.

U ponedjeljak, 20. VII. – ILINDAN, naša glavna svetkovina – Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11,00 s., predvodi: Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački. Na početku sv. Mise biskup će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije na njegovu Trgu, a potom će podijeliti blagoslov „Urbi et orbi – Gradu i svijetu“, nakon čega slijedi svečana sv. Misa.

A na Ilindan večer opet svi pred crkvu u 21,00 s.: Koncert, nastupa: JOLE i grupa „Bolero“. Svi ste pozvani, pozovite i svoje goste i prijatelje, ulaz slobodan. Molim odgovorne u Klubu da otvore Igralište u subotu na „Večer folklora“ u 17,00 sati i na Ilindan u 9,00 i 17,00 sati, radi parkiranja.

Svi skupa dobro došli!

ILINDAN 2015. - PROGRAM