Komemoracija na Radimlji 2016.U subotu, 21. svibnja 2016. u sklopu manifestacije Stolačko kulturno proljeće bit će na Radimlji u 18,00 sati komemoracija i sv. Misa za sve poginule na Bleiburškom križnom putu do Stoca i oko Stoca. Stolac je naš Bleiburg. Očekuje se veliko mnoštvo naroda iz čitave Hercegovine, predvođeni svećenicima i mjesnim vlastima. Svi pjevači i oba Folklora u narodnim niošnjama neka budu na Radimlji u 17,30 s.

Sve vas pozivam i subotu večer na Radimlju u 17,30 s., program: svibanjska pobožnost, pa polaganje vjenaca, pa sv. Misa u 18,00 s., koju predvodi don Željko Majić, gen. vikar iz Mostara. Sv. Misu i komemoraciju na Radimlji direktno prenosi taj dan Hrvatski Radio H-B. iz Mostara i Radio Marija BiH iz Sarajeva.

Za one koji nemaju auta i ne mogu poći pješice vozit će autobusi, kao i lani. Tri Morina autobusa besplatno voze i polaze u isto vrijeme u 17,00 s. iz Vidova Polja, Rotimlje i Aladinića (Bobanovo 17,00s.) i usput primaju hodočasnike za Radimlju, poslije Mise vraćaju ih tamo odakle su ih uzeli. Mladi mogu poći i pješice.