NAJAVA: Mlada Misa našega mladomisnika don Damira Pažina 04. srpnja 2015.Braćo i seste pred nama je veliki događaj u našoj župi, Mlada Misa našega mladomisnika don Damira Pažina. Svećeničko ređenje bit će sutra na Petrovdan, 29. lipnja u Mostarskoj katedrali u 10,00 sati, kada će biti zaređena šestorica đakona iz naših Hercegovačkih biskupija, a među njima i naš Damir, 3 biskupijska i 3 franjevačka đakona. Naše ređenike preporučam u vaše molitve.

Za ovu našu župnu svečanost pripremit ćemo se trodnevnicom u župi: srijeda, četvrtak i petak, sv. Mise bit će u 19,00 sati, a prigoda za ispovijed u 18,30 sati. Prvu večer sv. Misu predvodi i propovijeda don Ivan Bijakšić, kapelan s Gradine, a pjeva Velki zbor s Gradine. Drugu večer sv. Misu predvodi don Tomislav Zubac kapelan iz Studenaca, a pjeva naša pjevačka skupina Angelus. Treću večer predvodi don Ivan Marčić kapelan župe sv. Ivana ap. iz Mostara, a pjeva naša pjevačka skupina Vidoštačka kraljica.

U subotu, 4. srpnja u 11,00 sati u krugu naše župne crkve sv. Ilije proroka u Stocu Mladu Misu slavi naš mladomisnik don Damir Pažin. Sve vas pozivamo na ovo sveto euharistijsko slavlje u 11,00 sati, a poslije sv. Mise sve svoje uzvanike i prijatelje naš mladomisnik poziva za mladomisnički ručak na našem Igralištu u 13,00 sati.

Za ovo naše župno slavlje pripremit ćemo se još nekim aktivnostima. Proba Velikog zbora Mladi bit će u utorak u 18,00 sati i generalna proba u subotu u 10,00 sati, pred Mladu Misu. Tko želi biti konobar za mladomisničkim stolom neka se javi, još nam treba konobara, a svi konobari neka dođu na zajednički sastanak u petak u 20,00 sati pod šator na Igralište. Žene koje su se javile i koje se još žele javiti za pomoć pod šatorom, neka dođu u petak pod šator na Igralište u 17,00 sati. Ako tko želi mladomisnika nečim darovati neka se javi u Župni ured. Domaćice koje žele donijeti pecivo: kolače, pite, uštipke, kiflice… za mladomisnički ručak neka donesu u subotu pod šator do 10,00 sati. U subotu, mladomisnik s pratnjom i svećenicima dolazi pred crkvu iz župne kuće, uz milozvučnost župnih zvona u 10,55 sati, pa vas molimo da Ulica iznad župne crkve bude slobodna bez parkiranih auta, a naše Igralište bit će otvoreno u 9,00 sati, pa se možete tamo parkirati, a i po Trgu gdje bude slobodno. Ministranti neka dolaze na sve tri večeri Trodnevnice, a u subotu svi obučeni pred župnom kućom u 10,30 sati.