PETAK 18:00 Izravno iz Vatikana - klanjanje i potpuni oprost - prijenos na HRT-u, Laudato TV i Hrvatskom katoličkom radiju

Dragi vjernici, braćo i sestre, hvaljen Isus i Marija!

Na naš župni portal stavljam vijest iz Vatikana koju prenosi Informativna katolička agencija – IKA, a radi se o potpunom oprostu izravno iz Vatikana preko svetog Oca Pape u petak, 27.3.2020. godine u 18 sati.

Da bi se dobio potpuni oprost trebate se prije osobno ispovijediti Gospodinu Bogu uz odluku da ćete se sakramentalno ispovijediti kod svećenika čim se ukaže prilika, zatim izmoliti savršeno pokajanje, te obaviti duhovnu pričest uz Papinu molitvu koju imate na našem portalu.

Uz osobnu ispovijed, prije 18 sati trebate još izmoliti Križni put ili Gospinu krunicu moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas umirućima.

Nakon toga, čekajte i sudjelujte u izravnom prijenosu iz Vatikana koji možete pratiti preko televizije ili radija što imate naznačeno u tekstu koji slijedi, jer će na kraju kompletnog obreda Papa, svima koji ispune navedene uvjete, podijeliti potpuni oprost.

Na sve vas zazivam Božji blagoslov!

Vaš župnik

 

ZAGREB (IKA) 26.03.2020.

Papa Franjo predvodit će u petak 27. ožujka u 18 sati na prostoru ispred bazilike Sv. Petra molitvu, čitanje Riječi Božje, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, te udijeliti blagoslov Urbi et orbi s kojim će biti povezana mogućnost primanja potpunog oprosta. Klanjanje i oprost moći će se pratiti putem Prvoga programa Hrvatske televizije (HTV1) i Hrvatskog radija (HR1) te Laudato TV čiji prijenos iz Vatikana preuzima i Hrvatski katolički radio.

S obzirom na zarazu koronavirusom, Crkva daje zaraženim vjernicima, zdravstvenim djelatnicima, rodbini i svima koji se na bilo koji način brinu za njih, pa i putem molitve, mogućnost dobivanja potpunoga oprosta. Određeno je to Dekretom Apostolske pokorničarne koji je objavljen, 20. ožujka, a koji je potpisao viši pokorničar kardinal Mauro Piacenza i regent msgr. Krzysztof Nykiel.

Za dobivanje potpunoga oprosta, oboljeli, oni koji su u izolaciji, kao i zdravstveni radnici i rodbina, koji se izlažu opasnosti od zaraze kako bi se brinuli o onima koji su pogođeni virusom COVID-19, moći će jednostavno izmoliti Vjerovanje, Očenaš i jednu marijansku molitvu.

Ostali će moći izabrati među više mogućnosti: posjetiti Presveto Otajstvo ili sudjelovati na euharistijskom klanjanju, čitanju Svetoga pisma barem pola sata, molitvi krunice, pobožnosti Križnoga puta ili molitvi Krunice Božjega milosrđa, moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas za one koje je Gospodin pozvao k sebi. Potpuni oprost može dobiti i vjernik koji u trenutku smrti ne može primiti sakrament bolesničkoga pomazanja i pričesti, izvijestio je Vatican News.