NAJAVA: Stočani se spremaju u posjet DubrovnikuNaši hercegovački odseljenici iz župa Trebinjske biskupije, nastanjeni na dubrovačkom području, na čelu s gosp. Milanom Perićem, a u dogovoru s katedralnim dubrovačkim župnikom don Stankom Lasićem, pozvali su stolačkog dumu Rajka da predvodi pučku sv. Misu u dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 26. listopada 2014. u 10,00 sati.

Uz župnika don Rajka pozvan je i stolački zbor „Mladi“ i „Klapa 6“ koji će pjevati pod sv. Misom, a stolački srednjoškolci pročitat će misna čitanja i molitvu vjernika.

Poslije sv. Mise u katedrali, po želji domaćina, HKUD „Stolac“ održat će koncert, te predstaviti pjesme i igre Hrvata stolačkog kraja, pred crkvom sv. Vlaha u 11,00 sati. Potom će organizatori pripremiti zajedničko druženje domaćina i gosta, a nakon toga slijedi posjet dubrovačkim zidinama i ostalim znamenitostima u starome gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Organizatorima unaprijed zahvaljujemo, a sve ljude na dubrovačkom prostoru, koji vuku svoje korjene iz ovoga dijela Hercegovine pozivamo na ovaj bratski susret domaće i iseljene Hercegovine, s ostalim vjernicima i ljudima dobre volje, koji se žele ove nedjelje priključiti ovom susretu.

Stočani planiraju te nedjelje doći autobusom na Pile u 9,00 sati, te s Pila za svojom župnom zastavom i natpisom župe, proći u pjesmi preko Straduna, pozdraviti crkvu sv. Vlaha, zatim pozdraviti dubrovačku prvostolnicu, a nakon toga u katedrali se pripremiti za sv. Misu.

NAJAVA: Stočani se spremaju u posjet Dubrovniku