SHKM - „Krist, nada naša“Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru subota i nedjelja, 29. i 30. travnja 2017. pod geslom „Krist, nada naša“. Program: U subotu, 29. travnja do podne dolazak mladih kod obitelji po župama, koje će nas primiti kao domaćini, zatim ručak po obiteljima, druženje s domaćinima i odmor, a u 16,00 sati počinju duhovni programi po župnim zajednicama, pa prenoćište.

U nedjelju, 30. travnja u 8,30 sati dolazak na Memorijalno groblje u Vukovaru i molitva. Središnje euharistijsko slavlje, sv. Misa bit će u Središtu grada Vukovara s početkom u 11,30 sati, koju prenosi HRT. Nakon sv. Mise u 13,30 sati stanka za ručak, a u 14,00 sati započinje raznoliki poslijepodnevni program: obilazak mjesta stradanja u Domovinskom ratu, obilazak Vukovarskih sakralnih objekata i molitveni sadržaji u njima, razgledanje kulturnih ustanova, kulturno-zabavni programi na više mjesta po gradu.

U povratku ćemo posjetiti još koju važnu destinaciju. Mladi, pripremimo se se za ovaj deseti jubilarni veličanstveni Susret, koji se organizira na sveopćoj hrvatskoj razini. Idemo i mi iz Stoca i mladi i Dumo autobusima i sudjelujemo u programima oba dana. Neka se javljaju mladi od prvoga razreda Srednje škole pa dalje. Pripremite važeće dokumente a to su hrvatske ili BiH putovnice. Od danas primam upise i uplate. Put košta za dva dana, povratna karta uz prigodne majice i kotizaciju 50 KM. Trebate imati važeću HR ili BH putovnicu.

Ovo će biti zaista lijepo i svečano i vukovarski znakovito. Upise primamo do 15. veljače, još su pred nama tri nedjelje, a do 18. veljače moramo primiti sve hodočasnike i predati popise organizatorima Susreta. Za sada mladi javljajte se da ne okasnite, a sve ostalo ćemo poslije. Mladi dobro učite u školi i polažite ispite na fakultetima pa da vas roditelji rado puste i plate vam put na ovaj Susret HKM u Vukovaru na kome se očekuje 35-50 tisuća mladih iz svih krajeva „gdje Hrvati dišu“!