NAJAVA: U četvrtak 30. svibnja je Tijelovo i sv. Krizma u našoj župiU četvrtak, 30. svibnja je Tijelovo-Brašančevo-Korosande, zapovjedna Svetkovina i crkvena i državna. Sv. Misa i sv. Krizma u 18,00 s., a poslije Mise tradicionalna procesija kroz Grad. Skupit će se vjernici svih naših okolnih župa sa svojim svećenicima. Pozivam i čitavu našu župu. Neka djeca od I. do IV. raz. posebno Prvopričesnici ponesu košarice s cvijećem, koje će posipati putom ispred Presvetoga, molim učitelje-ce da budu uza svoje razrede.

Po našem Gradu bit će 4 oltara odakle će naši župnici uime svih župa obaviti blagoslov s Presvetim i blagoslov polja na sve 4 strane svijeta, a Biskup na kraju. Zamolit ćemo Policiju za uredovanje, Komunalno za čistoću, a mlađe ljude i naše mladiće za redare. Molim unaprijed da prodavaonice, lokali, kafići i sva poduzeća ne rade u vrijeme Mise i blagoslova od 18,00 do 20,00 s., jer to je veliki događaj u našemu gradu. Pokažimo se svi zreli i odgovorni na nacinalnoj i vjerskoj razini. Molimo odgovorne u Klubu da otvore Igralište za parkiranje, radi gužve.

Krizmanici i kumovi neka na Tijelovo budu kod crkve u 16,30 s., radi slikanja, a na svojim mjestima u 17,45 s., a svi ministranti u sakristiji obučeni u 17,30 s., pa će Biskup sa svećenicima i ministrantima doći u procesiji iz crkve na vanjski oltar, ako bude lijepo vrijeme.