Zlatni jubilejDanas najavljujem jedan važan događaj u našoj župi: Naša župa Stolac ove godine obilježava Zlatni jubilej, 50.-tu obljetnicu dolaska časnih sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog u našu župu.

Prve tri sestre došle su u Stolac na Mali Uskrs, 2. travnja 1967., tada je otvorena stolačka filijala Splitske provincije sestara Milosrdnica i blagoslovljena novosagrađena kuća za časne sestre u Stocu. Ovaj naš Jubilej proslavit ćemo u sljedeću nedjelju, 17. rujna 2017. svečanom svetom koncelebriranom Misom u 11,00 sati, koju će predslaviti naš o. biskup Ratko Perić. Pod sv. Misom pjevat će časne sestre Milosrdnice i naš Župni zbor „Mladi“.

Poslije sv. Mise bit će svečana Akademija u crkvi u riječi i pjesmi, nakon Akademije pučko slavlje pred crkvom, a poslije svega u crkvi i pred crkvom prigodni domjenak za uzvanike i goste u stolačkom restoranu „Sampjero“. Pozvali smo svećenike i časne sestre, pa tko god bude mogao doći, dobro nam došao.

Molimo domaćice koje se žele uključiti svojim specijalitetima u ovo slavlje da možemo počastiti i narod i goste da u nedjelju do 10,00 sati donesu svoje rukotvorine: pite, uštipke, kiflice, kolače, krofne…u župnu kuću do 10,00 sati, sat vremena prije sv. Mise. Pa se ovih dana javite našoj sestri Alojziji.

Pozivamo sve ljude dobre volje, Stočane u Domovini i po svijetu, vjernike okolnih župa i ostale vjernike, koji nam se žele priključiti u ovom našem velikom slavlju da u nedjelju dođu u Stolac na svečanu sv. Misu u 11,00 sati. Dobro nam došli!