Župa sv.Ilije Stolac pobjednik je XVII. nacionalne Katoličke malonogometne lige. U nedjelju 22. svibnja u Nadbiskupijskome centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. odražana je XVII. nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige. Ove godine završnica KMNL-a Crkve u Hrvata se trebala održati u Splitu, ali zbog situacije sa COVID-19 ona je otkazana, te se predstavnici biskupija iz Bosne i Herecegovine organizirali završnicu u Sarajevu.

Naši momci, koji predstavljaju župu sv.Ilije Stolac, plasirali su se kao pobjednici zadnje završnice koja je bila u Varaždinu 2019. godine i tako su ove godine, po četvrti put zaredom osvojili ovo natjecanje.

Susret je započeo sv. Misom koju je predslavio vlč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije. U prigodnoj propovijedi vlč. Pranjić je naglasio: nogometni turniri trebali bi postati mjesto za novu evangelizaciju, prostor za svjedočenje vlastite vjere i uvjerenja kojega gajimo i njegujemo prema Bogu. Svi smo mi pozvani na svjedočenje Božje ljubavi prema nama. Stoga je jako važno da na terenu budemo kolegijalni, pravedni i pošteni jedni prema drugima, što će se moći vidjeti i na našim riječima kao i stavu. Po završetku misnoga slavlja uslijedio je turnir u dvorani Centra za mlade.

Naša ekipa prvu utakmicu je odigrala protiv ovogodišnjeg pobjednika Mostarko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske međužupne lige, župe sv. Marka i Luke Cim – Ilići. Pobijedili smo rezultatom 5:4, a pogodke za našu ekipu postigli su Marko Raguž, Darko Raguž x2 i Nikola Perić x2. Drugu utakmicu smo igrali protiv župe Uznesenja BDM Kreševo, koji su na ovom turniru bili kao predstavnici Vrhbosanske nadbiskupije. Ovu utakmicu smo pobjedili rezultatom 6:3, a pogotke su postigli Josip Bošković x2, Darko Raguž i Marko Raguž x3. Ovim rezultatima ostvarili smo ukupnu pobjedu na turniru.

Po završetku turnira uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela pehara i medalja. Naš Darko Raguž proglašen je najboljim igračem turnira.Poslije turnira organiziran je zajednički ručak i druženje za sve natjecatelje u Nadbiskupijkom centru. Nakon ručka naši momci su prošetali centrom Sarajevo i posjetili katedralu Srca Isusova, te uz kavu prepričavali dojmove sa završnice.

Župa sv.Ilije Stolac punih 19 godina sudjeluje u Katoličkoj malonogometnoj ligi i izrazito nam je drago da se nakon dvogodišnje pauza ponovo održava.