Nova Godina – Marija Bogorodica  u  Stocu  2013.Na Novu Godinu, 1. siječnja 2013. misno slavlje u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u 11,00 sati, predvodio je gen. vikar naših biskupija iz Mostara don Željko Majić u koncelebraciji stolačkog župnika don Rajka Markovića.

Na početku misnog slavlja, u prepunoj crkvi, sve je nazočne vjernike, a pogotovo dragog gosta iz Mostara, pozdravio stolački Dumo i zaželio svima sretnu i blagoslovljenu Novu 2013. godinu.

Pod sv. Misom čitali su župni bogoslovi, a sv. Misu zajednički pjevali svi župni zborovi skupa sa stolačkim Folklorom. Župni su ministranti, njih tridesetak, svojom službom oko oltara uveličali misno slavlje, a časne sestre Slava i Alojzija dostojno pripremile crkvu i župnu kuću da nam svima bude ugodno i po dušu i po tijelo. Propovjednik je održao lijepu i prikladnu propovijed razumljivu za sve uzraste puka Božjega. Posebno je rastumačio svetkovinu Marije Bogorodice koja je proglašena i dogmom Katoličke Crkve. Također je naglasio slavljenje Božića koje mora imati onu izvornu dimenziju rađanje Boga u nama i među nama, a ne potrošačku dimenziju koja sve više zahvaća zapadni svijet, pa tako i nas vjernike.

Na kraju sv. Mise župnik je pročitao statistiku u župi, te kratko prešao sve bitne značajke župe, pa iz stoljetnog kalendara pročitao i kakvo nas vrijeme očekuje u 2013. godini. A nakon statistike, svi su vjernici u prepunoj crkvi, predvođeni župnim zborom, otpjevali „Tebe Boga hvalimo“ i na taj se način zahvalili Gospodinu za sva dobra, koja nam je udijelio u protekloj godini, a zazvali Božji blagoslov za nastupajuću 2013. godinu.

Poslije sv. Mise svijet se neko vrijeme zadržao pred crkvom u ugodnu čašćenju, čestitanju, razgovoru i pjesmi.